Hoogeveen – Hoogeveen krijgt een passantenhaven ter hoogte van het Zuiderpark. Eind oktober/begin november start de aanleg. De gemeenteraad van Hoogeveen is hier vanavond over bijgepraat. Economische impuls voor centrumpassantenhaven (02)-1
Wethouder Erik Giethoorn: ‘De gemeenteraad, de Stichting Centrummanagement, de Watersportvereniging Hoogeveen en Hoogevener Albert Wolting hadden de wens om een passantenhaven te realiseren op deze locatie. Ook de toenemende pleziervaart op de Hoogeveensche Vaart en de positieve ervaringen met de aanlegplaatsen Noordscheschut en Echten gaven de doorslag om een passantenhaven aan te leggen. De locatie Zuiderpark is bovendien goed voor de middenstand in het centrum.’ Inmiddels ligt er een ontwerp voor de passantenhaven , is de financiering geregeld en is de planning voor de aanleg bekend.

De passantenhaven krijgt een aanlegsteiger van honderd meter. Daarnaast komt er onder andere een toiletgebouw, een watertappunt, stroomvoorzieningen en verlichting. Ook wordt bij de passantenhaven een verwijsbord geplaatst naar het centrum. De totale kosten voor aanleg van de passantenhaven zijn begroot op 120.000 euro, hiervan neemt de provincie Drenthe 60.000 euro voor haar rekening.

Door Henk Boer

Geef een reactie