Pesse – De zevende editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is gewonnen door Bertin Blokzijl en Rick Derks. Zij schreven in 2014 ook al de vierde editie op hun naam. Dit jaar wonnen Blokzijl en Derks de finale van Martijn Meinen en Jan Nijmeijer. Het prestigieuze darttoernooi zat net als vorig jaar vol, maar door afmeldingen bleven er 61 koppels over.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier koppels en drie poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Uiteindelijk bleken Blokzijl en Derks de beste spelers in de winnaarsronde. In een spannende finale versloegen zij het duo Meinen en Nijmeijer met 4-2. In de verliezersronde trokken Ronald van de Hof en Kevin Vermaning aan het langste eind door in de finale met 3-0 te winnen van Tjeerd-Dirk de Jager en Edwin de Jong. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Wiebo Bouwmeester en Antoine Feijen. De tweede plek ging naar Ruben Waninge en Jurgen van Dijk. De hoogste finish van het toernooi was 140 punten en werd door drie koppels gegooid: Matthijs van der Velpen/Jeffrey Schonewille, Martijn Meinen/Jan Nijmeijer en Jasper Arends/Wesley Kranghand. Meinen en Nijmeijer gooiden als koppel ook de meeste 180’ers: 4 stuks.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi.”, aldus de trotse organisatoren van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het zevende Gepa Open Koppeldartstoernooi.”

Eerste acht winnaarsronde:
1. Bertin Blokzijl en Rick Derks
2. Martijn Meinen en Jan Nijmeijer
3. Douwe Rinkes en René Spijker
4. Dominggus Unitli en Bennie Tehupuring
5/8 Stefan van Dalen en Jan Kats
5/8 Wesley Kranghand en Jasper Arends
5/8 Frank Zwiers en Thijs van Roessel
5/8 Maikel en Martin Profijt

Eerste acht verliezersronde:
1. Ronald van de Hof en Kevin Vermaning
2. Edwin de Jong en Tjeerd Dirk Jager
3. Ronald Barelds en Edwin van Weezep
4. Danny Doldersum en Serwin de Ruiter
5/8 Gerhard Kruid en Koos Kerstholt
5/8 Matthijs van der Velpen en Jeffrey Schonewille
5/8 Marcel Faken en Arjan Faken
5/8 Alfred Wever en Jerry Beugelink

Winnaars Pesserkoppel:
1. Wiebo Bouwmeester en Antoine Feijen
2. Ruben Waninge en Jurgen van Dijk
3. Jeffry Brus en Julian Hup
4. Sander van der Sleen en Martin Pero

Foto: Gepa Open koppeldartstoernooi

Geef een reactie