Hoogeveen – Wat waren ze blij. De leerlingen van De Morgenster konden het bijna niet geloven, maar het was toch echt waar. De kinderen hadden een idee ingediend voor het verkiezingen van de Wijksmederij in Krakeel. En het blote-voeten-pad werd gisteravond de grote winnaar op de wijkavond in MFC De Magneet. 

De meisjes sprongen een gat in de lucht toen gebiedsregisseur Martin Peelen de uitslag bekend maakte. Het blote-voeten-pad kreeg maar liefst 163 stemmen van de wijkbewoners en bleef daarmee de andere deelnemers ver voor. Het blote-voeten-pad wordt een avontuurlijk speelpad middenin het groene hart van de wijk Krakeel.

De tweede plaats ging naar de kerstmarkt in De Meteoor. De werkgroep doet al sinds de start van De Smederijen in Krakeel met succes mee aan de verkiezingen en ook dit jaar mocht de jaarlijkse activiteit rekenen op veel steun en kreeg 113 stemmen.

Het groene hart in de wijk is het Sterrenpark. De werkgroep Park zit zich al een aantal jaren in voor het opknappen van dit groene hart en de afgelopen jaren beloonden de wijkbewoners ideeën van de werkgroep met veel stemmen. Het idee van dit jaar is het plaatsen van enkele bankjes in het park en dat werd met 108 stemmen derde.

In totaal kregen acht van de tien deelnemende ideeën groen licht van de wijk. Deze ideeën worden samen met de indieners binnen een jaar na de verkiezingen uitgevoerd.
Voor de kerstmarkt van de wijkvereniging en de ontmoetingsmiddagen van het Krokkelcomité wordt het afwachten. Beide ideeën komen pas in aanmerking wanneer er bij de hoger geëindigde ideeën geld kan worden bespaard.

De volledige lijst van ideeën die worden uitgevoerd:
1. Blote-voeten-pad (163 stemmen)
2. Kerstmarkt De Meteoor (113)
3. Bankjes in het Sterrenpark (108)
4. Springkussenfestival wijkvereniging (101)
5. Maandelijkse activiteiten De Meteoor (97)
6. Themamiddagen voor senioren (90)
7. Jaarprogramma activiteiten MFC (90)
8. Wijkfestival (81)

Reserve:
9. Kerstmarkt wijkvereniging (72)
10. Ontmoetingsmiddagen Krokkelcomité (70)

Drie wijkbewoners zagen na afloop dat hun stemformulier uit de grote Smederij-emmer werd getrokken. Zij gingen met een heerlijke slagroomtaart naar huis.

eigen foto
eigen foto
eigen foto

Geef een reactie