Evenementen

Boekpresentatie en debat “Iedereen doet mee” op de Hoofdstraat op 17 maart

HOOGEVEEN – Op zaterdagochtend 17 maart a.s. presenteert Stichting Welzijnswerk het boek “Iedereen doet mee- Hoogeveens welzijnswerk in perspectief”. Dit doet zij tussen 10.30 en 12 uur bij de partytenten op de Hoofdstraat, ter hoogte van de Nicolaas Beetsstraat/Jonkheer de Jongestraat.

Foto: © 2018: S.W.W Hoogeveen

Iedereen doet mee Ter plekke zal wethouder Bert Otten om 10.30 uur het eerste exemplaar van het boek uitreiken aan enkele betrokken bewoners uit Hoogeveen. Het boek “Iedereen doet mee” bevat verhalen over Henny Munster (maatschappelijk werkster) en Henk Otten (opbouwwerker) die zich jarenlang voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen hebben ingezet. Het zijn de persoonlijke verhalen van mensen die nauw met beide personen hebben samengewerkt of door hen zijn geholpen. Met deze verhalen draagt het boek bij aan vernieuwing van het welzijnswerk.

Auteur Kees Opmeer Het boek is geschreven door Kees Opmeer, tevens bekend van het boek “De kano van Pesse”, dat hij samen maakte met dochter Marieke als illustrator en met ruim 400 leerlingen van groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Hoogeveen. “De kano van Pesse” is een van de drie genomineerden voor de DHV-prijs (Drentse Historische Vereniging). Voor het boek “Iedereen doet mee” is de fotografie verzorgd door Marieke Opmeer.

Debat Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gaan de lokale lijsttrekkers vanaf 11 uur met elkaar in debat over het thema “Iedereen doet mee in Hoogeveen”. Serge Vinkenvleugel van RTV Drenthe zal het debat leiden. Belangstellende Hoogeveners zijn van harte welkom om het politieke debat bij te wonen, voor koffie of thee bij de partytenten op de Hoofdstraat tussen 10.30 en 12 uur en voor de boekpresentatie van “Iedereen doet mee”.