HOOGEVEEN – De koppelwedstrijd van HSV Het Vette baarsje was uitgezet aan het parcours aan het Meppelerdiep ter hoogte van Baarlo. Dit parcours is altijd een water waar je van alles kunt verwachten. Op scheepsvaart gebied soms grote vrachtschepen, veel pleziervaart en wat het vissen betreft soms veel kleine vis of juist grote brasem. Dus een verrassend water.

Bij de opbouw bleek dat er nagenoeg geen stroming op het water aanwezig was. Daaruit kun je al snel oordelen welke gewichten van dobbers er gevist kan worden. Ook werden er op enkele plekken feeders ingezet om op grotere afstanden te kunnen vissen. Bij aanvang van het vissen bleek in eerste instantie de riviergrondels de meeste trek te hebben. Dit is een visje wat ongeveer rond 12 cm wordt en geen gewicht heeft. Dit is niet wat de vissers willen.

Gelukkig verdween die groep na een half uurtje van de stekken en kwam de voorns blei en baarzen op de stek. Tijdens het vissen kwam er nog een enorme vrachtboot door het water. Dat betekent dat er veel voer over het gehele water wegdreef. Dus snel extra bij voeren was nodig. Door het prachtige weer rond de 22 graden was er ook veel pleziervaart op het water.

Gelukkig hebben de vissers en vis daar geen last van. Op het einde bleek na de weging dat het koppel Boertien/Kleine de eerste plaats te hebben met een gewicht van 5030 gram. Tweede plaats Kluin/Balduk met 4530 gram. Derde Benjamins/Wolting 4280 gram vierde Smid/Rotmensen 4180 gram en vijfde Pol/de Haan 3020 gram.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: