Hoogeveen – Op zondag 12 februari, 13.00 uur organiseert Bibliotheek Hoogeveen opnieuw Bordje Cultuur. Het thema is vanmiddag ‘Valentijn’.

Het wordt een gloedvolle middag vol met muziek, literatuur en kunst waarin de kleur rood een grote rol speelt. Met medewerking van Margaret Breukink (kunst), Gabriel ter Heegde (zang), Marianne van Raalte (literatuur) en de kookbrigade onder leiding van Manon Notermans en Inge Speelman.

Culinair gezien belooft het een zeer speciale editie van Bordje Cultuur te worden. Bij binnenkomst ontvangt u een heerlijk aperitief (met of zonder alcohol), De overige gangen zijn erg bijzonder en ook hier komt de kleur rood terug: wat dacht u van onder andere een geroosterde paprikasoep of een bruschetta met gegrilde tomaatjes? We besluiten de middag met koffie en een zoete verleiding.

Tussen de gangen door vertelt Margaret Breukink over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van Valentijnsdag. Maar ook over de betekenis van de kleur rood in de kunst. Ook komt aan bod waarom we onze geliefden zo graag bloemen geven. Marianne van Raalte heeft rond het thema ‘Valentijn’ een paar treffende gedichten gevonden die ze graag met u wil delen. Muzikaal komt de liefde aan bod en speelt Gabriel ter Heegde (zang/piano) op eigen wijze een paar bekende en minder bekende nummers.

Entree: € 16,50 (inclusief lunch).
Voor deze middag kunt u onlinekaartjes bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij de balie van De Tamboer en bij de balie van de Bibliotheek. Aanmelden kan tot woensdag 8 februari, 16.00 uur.

PS. Het zou erg leuk zijn wanneer u op deze bijzondere middag met een rood accent in uw kleding wilt aanschuiven bij Bordje Cultuur maar verplicht u tot niets.

Uitgebreide informatie over het programma vindt u op www.bibliotheekhoogeveen.nl

%d bloggers liken dit: