Evenementen

Bordje Cultuur: Vrömde Vogel en meer

Hoogeveen – Op zondag 8 oktober, 13.00 uur organiseert Bibliotheek Hoogeveen opnieuw Bordje Cultuur. Vanmiddag is de winnende eenakter van het Eenakterfestival Kört en Goed 2017 van het Huus van de Taol te zien.

In 1951 schreef en regisseerde Hans Heyting voor Rederijkerskamer Borger het Drentstalige toneelstuk “De Vrömde Vogel”, over een kunstschilder, een vrömde vogel, die terecht komt in een klein Drents dorp, waar hij van alles beleeft met de bevolking die daar leeft. Hans Heyting beschreef tegenstellingen als vrije geest en vooroordeel, de vrömde en de Drent.

Als eerbetoon aan deze bijzondere schrijver, geboren in 1918, en ter ere van de viering van het 150-jarig bestaan van de Rederijkerskamer Borger in 2016, schreef Tineke Endema een eenakter met dezelfde titel en hetzelfde thema, de Vrömde Vogel; dit keer over een vogel uit Afrika, die de Drentse Hondsrug uitkiest als zijn nieuwe standplaats. Mooi, zo’n vogel, voor de liefhebbers. Maar niet iedereen is blij met die “vrömde vogels”.

Entree: € 17,50 (inclusief lunch).

Voor deze middag kunt u onlinekaartjes bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij de balie van De Tamboer en bij de balie van de Bibliotheek. Aanmelden kan tot woensdag 4 oktober, 16.00 uur.

Uitgebreide informatie over het programma vindt u op www.bibliotheekhoogeveen.nl