HOLLANDSCHEVELD – In het jaar dat Bouw- en Onderhoudsbedrijf Zuidema tien jaar bestaat heeft op vrijdag 21 augustus een certificaat uitreiking plaatsgevonden. Eigenaar Henk Zuidema heeft uit handen van normhouder Bianca Lunenborg het certificaat “Focus op Veiligheid” in ontvangst mogen nemen.


Focus op Veiligheid is een norm ontwikkeld door Bureau IN FOCUS. De norm is bedoeld voor het midden en klein bedrijf waarvan geen geaccrediteerde certificaten worden geëist, maar die op grond van gezag gehouden zijn tot een doeltreffende beleidsvoering. Het beleid moet aantoonbaar voldoen aan richtlijnen gesteld in Arbowet- en regelgeving. Bouw- en Onderhoudsbedrijf Zuidema heeft succesvol aangetoond te voldoen aan eisen gesteld in de norm “Focus op Veiligheid”.

Volgens Zuidema is het certificaat niet zonder slag of stoot behaald. De norm bevat vier keiharde eisen waaraan het arbeidsomstandighedenbeleid van een onderneming moet voldoen. Hierdoor zijn diverse zaken binnen de onderneming van Zuidema aangepast waar nodig. Henk Zuidema heeft het certificatietraject van zijn onderneming ervaren als een investering in de toekomst.

Bianca Lunenborg van Bureau IN FOCUS vult aan dat veel ondernemers het als prettig ervaren om in de dagelijkse gang van zaken beleid te voeren aan de hand van een norm. Indien ondernemers in de regio Hoogeveen meer willen weten van beleidsvoering op basis van een norm of geïnteresseerd zijn in certificering van hun arbeidsomstandigheden, kan contact worden opgenomen met Bureau IN FOCUS.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: