Hoogeveen – Gisteravond vond er in de brandweerkazerne aan de Industrieweg een uitreiking aan de heer Henk Nieuwenhof. Die werd geridderd onder toezicht van oud-collega’s en familie.

Henk-Nieuwenhof
foto: RegioHoogeveen

Door Anno Wietze Heimstra met het lintje in de Orde van oranje Nassau. De heer Nieuwenhof is sinds 1978 -2016 Vrijwillige bij de brandweer van Hoogeveen (Veiligheidsregio Drenthe). Henk stopte al in november 2015 met zijn taak als brandweerman.

De heer Nieuwenhof is al jaren een gewaardeerd lid van de brandweerploeg in Hoogeveen. Hij heeft in de 38 jaar die hij als vrijwillig brandweerman heeft opgetreden verschillende heftige incidenten bestreden. Zo was hij in 1982 betrokken bij de brand in de Komas in Hoogeveen, daarbij zijn twee brandweercollega’s van het korps Zuidwolde om het leven gekomen. Daarnaast heeft de heer Nieuwenhof opgetreden bij de crash van twee F16’s net buiten Hoogeveen in 1983.

De heer Nieuwenhof heeft in zijn 38 jaar als brandweerman verschillende functies gehad, daarbij kun je denken aan de functies van manschap, bevelvoerder en chauffeur. Daarnaast heeft hij vele jaren in het bestuur van de personeelsvereniging gezeten. De heer Nieuwenhof is een zeer actief en sportief mens. Hij heeft binnen het korps van Hoogeveen veel sportactiviteiten opgezet.

Naast zijn functie als vrijwilliger was de heer Nieuwenhof ook beroepsmatig actief binnen de brandweerorganisatie. Tot de regionalisering was de heer Nieuwenhof centralist op de brandweer alarmcentrales in Hoogeveen en Assen. Sinds 1 januari 2014 is de heer Nieuwenhof werkzaam als medewerker binnen het team Techniek en Logistiek. De heer Nieuwenhof is een gedreven en enthousiaste medewerker die zijn vak op een professionele wijze uitoefent en geen genoegen neemt met half werk.

De wijze waarop de heer Nieuwenhof, zowel technisch, organisatorisch als sportief in de rol van begeleider, heeft bijgedragen aan het opzetten en de implementatie van de PPMO-brandweerkeuringen, getuigd van zijn inzet. De heer Nieuwenhof is een meerwaarde voor het team.

Door Henk Boer

Geef een reactie