Hoogeveen – Een mooi initiatief van een brede meerderheid in de Hoogeveense gemeenteraad. CDA, GB, PvdA, D66 en CU dienen donderdag in de raadsvergadering een motie in waarin zij het college oproepen om het welkomstpakket voor nieuwe Hoogeveners uit te breiden om zo Hoogeveen extra te promoten.

‘Er is veel in Hoogeveen en er gebeurt veel in Hoogeveen,’ aldus CDA-raadslid Peter Koekoek, ‘daar willen we onze nieuwe inwoners op wijzen.’ Koekoek doelt daarmee op instellingen zoals de Bibliotheek, maar ook sportverenigingen en bedrijven. In de motie stellen de partijen dat Hoogeveen trots mag zijn op haar organisaties, verenigingen en bedrijven en dat promotie daarvan bij nieuwe inwoners voor iedereen goed is.

Vrijkaartjes en proefabonnementen
Het idee van de motie is om het al bestaande informatiepakket dat de gemeente uitdeelt aan mensen die zich in Hoogeveen inschrijven, aan te vullen met bijvoorbeeld vrijkaartjes voor De Tamboer of een proefabonnement op de Bibliotheek. ‘Op die manier worden nieuwe inwoners sneller lid, klant of abonnee en versterken we onze organisaties en verenigingen,’ zo denken de indieners.

Iedereen profiteert mee
Maar het pakket is niet exclusief voor gemeentelijke instellingen, zo roept de motie het college ook op om ‘Hoogeveense bedrijven, sportclubs en organisaties uit te nodigen een bijdrage te doen aan dit welkomstpakket’. Zo kan iedereen meeprofiteren. De indieners hopen op raadsbrede steun voor hun plan, maar hebben gezamenlijk nu al een flinke meerderheid.

Door Henk Boer

Geef een reactie