Hoogeveen – Breiclub “de Rollende Breibol” die is ontstaan vanuit de kledingbank, is alweer een tijd actief. Klanten van de kledingbank maken gretig gebruik van de handgebreide kledingstukken, zoals sokken, truien, sjaals, enzovoorts.

Voorzitter van de breiclub, Hansje Osinga verteld: “Er zijn op dit moment zo’n 85 dames die reeds thuis breien voor de klanten van de kledingbank, die deze mooie, nieuwe en warme kleding dit najaar en winter goed kunnen gebruiken. Eens per maand, op de eerste woensdag komen een aantal breiende dames samen in het Jannes van der Sleedenhuis. Niet alle 100 dames komen ook naar de breiochtend en dat is zeker niet verplicht; men kan ook thuis breien. Nieuwe breisters zijn van harte welkom. Breit u graag, meld u dan bij ons aan. Wilt u breien voor een ander goed doel of voor uw kinderen maar lijkt het u wel leuk om eens in de maand gezellig in een groep te zitten dan bent u ook van harte welkom. Het is geen verplichting om uw gebreide spullen aan de kledingbank te geven, u mag ermee doen wat u wilt. Ook dames die in het Jannes wonen of in de aanleunwoningen zijn van harte welkom. Wie weet doet u nog leuke ideeën of nieuwtjes op?”

Het Jannes heeft ons een mooie ruimte ter beschikking gesteld via de activiteitencommissie en voor een kopje koffie, thee en iets erbij wordt gezorgd. Ook voor de materialen wordt, indien u dit niet zelf heeft, gezorgd. Er is een voorraad van brei wol, katoen, acryl, breinaalden, patronen enzovoorts. Uiteraard zorgt Hansje ervoor dat de breisters elke woensdag voldoende materialen mee naar huis krijgen om een maand vooruit te kunnen.

De breisters die deel gaan nemen aan de breiclub mogen zelf bepalen wat zij het liefste maken, een en ander uiteraard in goed overleg waarbij wij wel tips en adviezen kunnen over waar het meeste gebrek aan is.
Hebt u ook zin om u aan te sluiten bij de Hoogeveense breiclub? Of heeft/weet u nog een restant partij wol? Meldt u dan aan bij Hansje Osinga op 0528-232910 of 06-23595393.
Inbreng van materialen blijft welkom. Hansje: “Aan mensen die niet (meer) kunnen breien maar nog wel een aantal restant bollen wol hebben liggen, vragen wij deze wol bij ons in te leveren. De binnenkomende materialen worden nauwkeurig geïnspecteerd en ik zorg er dan voor dat deze wol weer terecht komt bij degenen die voor ons breien en daarvoor wol nodig hebben, zodat uiteindelijk onze cliënten er weer warm en goed gekleed bij lopen. Dat is met de winter in aantocht zeker geen overbodige luxe.”

U kunt wol, katoen en acryl of wat u kwijt wilt langs brengen tijdens onze openingstijden, maar het kan ook door ons worden opgehaald. U kunt ook gebruik maken van de blauwe inzamelcontainer die op de parkeerplaats voor de kledingbank staat. De vrijwilligers van de kledingbank leggen de wol direct apart die daarin wordt aangetroffen. U helpt er echt een heleboel mensen in Hoogeveen mee die van zeer weinig moeten rondkomen. En niet te vergeten al die breiende dames die weer een tijdje vooruit kunnen!

Hebt u geen wol en/of kunt u niet breien maar vindt u dit wel een prachtig initiatief? Maak dan een bedrag(je) over op ons rekeningnummer NL 35 RBRB 0827911378 onder vermelding van “project wol” en wij gaan zoeken naar een leuke partij wol voor weinig euro’s. Wat ook kan is dat als u ergens wol in de aanbieding ziet, dat u voor wat euro’s een zak vol koopt en aan de breiclub schenkt. De breiclub heeft de ANBI status verkregen, wat inhoudt dat uw gift een aftrekpost is bij uw belastingaangifte en u medio volgend jaar geld terug krijgt. Ook winkeliers met restantvoorraden en bedrijven die wat willen doneren kunnen hier gebruik van maken. Zo betaalt Den Haag mee, is dat niet een mooie gedachte?

Door Henk Boer

Geef een reactie