Apeldoorn/Hoogeveen – Op de Nationale Junioren C&D Indoorwedstrijden in Apeldoorn heeft Britt Roos zich op de naar het podium gelopen.Tim van Es HAC63

De atlete van HAC’63 liet de 600 meter in een nieuw clubrecord en verscheen even later ook nog aan de start van de 1000 meter. Naast Britt traden ook nog twee andere atleten van HAC’63 aan in Apeldoorn.

Februari is in het Nederlandse atletiek de maand waarin de Nationaal kampioenschappen indoor plaatsvinden. Echter bestaat er voor de junioren C en D geen officieel indoor kampioenschap. Om die reden gelden de Nationale Junioren C&D Indoorwedstrijden als officieus NK

Met zesentwintig deelnemers waren er drie series op de 600 meter. De start van de 600 meter verliep voor Britt Roos best hectisch en daardoor liep ze ook een moeizame eerste ronde. Maar de Ruiner atlete wist zich tijdens de race te herpakken en zetten zo de aanval op het podium in. In de laatste 100 meter wist de atlete van HAC’63 zich van een 5e plaats naar een derde plaats te lopen. De finishtijd van Britt, 1:45,01, betekende niet alleen een derde plaats maar ook een verbetering van het twaalf jaar oude clubrecord.

Even later stond Britt ook nog aan de start van de 1000 meter. Hier deden met 32 deelnemers zelfs nog meer atleten mee dan de 600 meter. Maar met die 600 meter nog in de benen liep deze race niet zo lekker als dat Britt had gehoopt. Uiteindelijk lukte het haar om als zesde over de finish te komen met een tijd van 3:15,44. Ook deze finishtijd betekende een verbetering van een clubrecord dat op één dag na precies 16 jaar geleden was neergezet.

Ook de zoon van hardloopster Cathy van Es, die regelmatig in de prijzen loopt voor HAC’63, Tim van Es verscheen aan de start van de 1000 meter. Voor Tim was het zijn debuut in de zaal. Tim had als doel om in ieder geval niet laatste te worden en hoewel het er op leek dat dit niet zou lukken, had Tim zijn race iets beter ingedeeld dan zijn tegenstanders. Hierdoor lukte het de junior D om in de laatste 200 meter nog 3 concurrenten in te halen.

<

p style=”text-align: justify;”>Kike Velting was de derde atleet die namens HAC’63 aan de finish verscheen. Kike baalde een beetje na haar race waarin ze in de laatste 100 meter ervoor zorgde dat ze niet als laatste over de finish kwam. Maar haar prestatie was daarentegen ietwat vertekend want ze startte in een serie met snellere lopers. Uiteindelijk wist Velting toch zeven atleten achter haar te houden en mag uiteindelijk met 3:49,95 best trots zijn op haar eindtijd.

Door Henk Boer

Geef een reactie