Muziek

Brugpop 2017 in MFC ‘De Opsteker’ Nieuwlande

Nieuwlande – Brugpop in Nieuwlande zorgt voor verrassingen Al zeven jaar lang staat muziekfestival Brugpop zo rond het eind van het jaar op de agenda in Nieuwlande. Mensen uit de wijde omgeving zijn inmiddels bekend met het (nog) kleinschalige festival waar elk jaar 4 bands optreden. Oude bekenden Through Time en Allright zullen ook dit jaar hun opwachting maken maar de andere twee bands zijn onbekende namen in de omgeving.

‘Als je al zeven jaar een festival organiseert moet je wel proberen om het een beetje spannend te houden, iets nieuws te doen’ aldus een van de organisatoren Joanne Hoogeveen. Dat dit vorig jaar gelukt is bewees het bezoekersaantal. Vorig jaar beleefde Brugpop een editie waar zo’n 300 mensen op af kwamen. ‘Dat was heel erg gaaf, de maximale capaciteit van de zaal was bijna bereikt dus we hebben dat goed in de gaten moeten houden’. Groeien wil Brugpop zeker, maar eerst maar eens die maximale capaciteit daadwerkelijk behalen. Twee onbekende namen dus. Semper Fi en Reverse maken dit jaar voor het eerst hun opwachting in Nieuwlande.

Stichting Brugpop wil er niet al te veel over kwijt. Een korte beschrijving van beide bands staat op de website en daar kunnen nieuwsgierigen het mee doen. ‘We zorgen elk jaar voor een goede line-up, dat is dit jaar niet anders. Ik denk dat het publiek dat ook weet’ zegt Joanne. Mochten mensen toch twijfelen: De organisatie heeft dit jaar een grote verrassing in petto. Over de inhoud van de verrassing wordt niet gesproken maar dat het iets te maken heeft met de spelende bands wil Stichting Brugpop wel verklappen. Brugpop staat dit jaar op zaterdag 4 november op de agenda MFC ‘De Opsteker’ in Nieuwlande en is gratis toegankelijk. Op www.brugpop.com staat alle informatie over bands, locatie en organisatie.