HOOGEVEEN – Op 17 februari 1961 gaven An (82 jaar) en Wicher (83) elkaar het ja-woord. Beiden woonden toen op de Havelterberg, een kleine woongemeenschap tussen Steenwijk en Meppel, An was toen als winkelbediende werkzaam in Steenwijk en Wicher werkte na de vervulling van zijn militaire dienst als beginnend ambtenaar in de toen zelfstandige gemeente Nijeveen. Daar gingen zij ook wonen, eerst in een houten woninkje (een zgn. Bogaards-woning) en later in een eengezinswoning in Nijeveen. Daar werden hun kinderen geboren. Als eerste een zoon, die later op ruim 2 jarige leeftijd stierf en vervolgens een zoon en 2 meisjes.

Ook in maatschappelijk opzicht waren beiden daar zeer betrokken. Zij vervulden beiden enkele functies binnen de Ned. Hervormde Kerk aldaar. Wicher was daarnaast zeer actief in de sport (volleybal) en stond aan de wieg van de Diemer Volleybalvereniging. Verder was hij een gedreven sportfietser en schaatser.

Hoewel zij het in Diemen prima naar hun zin hadden, kon na de pensionering toch de lang gekoesterde wens worden vervuld om de hectiek van de Randstad te ontvluchten en terug te gaan hun geboortestreek. Zij kochten de huidige woning in Hoogeveen. In deze gezellige buurt wonen zij al weer 17 jaar met veel plezier.

Ook hier was stil zitten geen optie. Beiden werden weer actief in de Oosterkerk en zij zijn dat nog steeds! Wicher kon zijn oude beroep weer oppakken. Hij ging aan de slag in de archieven van de Protestantse Kerk in Hoogeveen, waar hij nu nog steeds graag werkt. An werd bezoekster van bejaarde gemeenteleden in Valkenstede. Dit bezoekwerk doet zij nu nog. Het bruidspaar geniet nog een redelijk goede gezondheid en hopelijk nog in vele jaren.

Foto: André Weima

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: