HOOGEVEEN – As Bredewold werd geboren op 7 december. 1936 te Oldenzaal en Frouke Mittelhaëuser werd geboren op 19 oktober. 1940 te Amsterdam maar verhuisde wegens de oorlogsomstandigheden na een jaar naar Ruinen.

As Bredewold werd geboren op 7 dec. 1936 te Oldenzaal en Frouke Mittelhaëuser werd geboren op 19 okt. 1940 te Amsterdam maar verhuisde wegens de oorlogsomstandigheden na een jaar naar Ruinen.

Ze hebben mekaar ontmoet bij hun toenmalige werkgever Philips te Zwolle.
Na een paar jaar in Zwolle te hebben gewoond met hun twee kinderen zijn ze hierna verhuisd naar Assen i.v.m. het werk bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij. As werd regelmatig uitgezonden naar het buitenland om olie- en/of gasboringen te leiden. In Nigeria was dat gevaarlijk werk en raakte hij zwaar gewond door beschietingen. Ook heeft hij met de hele familie een tijdje in Brunei gewoond. In 1970 zijn ze inwoners geworden van Hoogeveen en nu al ruim 30 jaar aan het genieten van hun vervroegd pensioen.

As Bredewold zingt bij het piratenkoor ‘t Zwarte Gat in Zuidwolde en Frouke doet gezellige dingen met de Dames club. Ook gaan ze samen er graag op uit met de fiets. Het koor kwam uiteraard het bruidspaar toezingen tijdens de receptie in de Molenhoeve.

Geef een reactie