Hoogeveen – De 5e editie van de tweejaarlijkse beeldententoonstelling “Buitenlucht” werd zaterdag geopend door wethouder Erik Giethoorn. Het is een project van de Hoogeveense kunstenaars Jerry Bisschop en Sejo Slingenberg. Zij plaatsen kunst in een voor iedereen vrij toegankelijk gebied om zo de kunst dicht bij de mensen te brengen.

Net als tijdens eerdere edities van het kunstproject is een samenwerking aangegaan met Het Drentse Landschap en dit jaar voor het eerst ook met Stichting Kunst & Cultuur.
De route door het bos bestaat uit 20 kunstwerken van even zo veel kunstenaars. Tot 1 oktober 2019 worden de kunstwerken overgegeven aan de natuur en zal zon, wind, regen en de dieren invloed hebben op de kunstwerken.

Tijdens de jubileumeditie van Buitenlucht vindt tevens de eerste editie van “Binnenlucht” plaats. In De Spaarbankhoeve is tot 1 oktober werk van drie kunstenaars te bewonderen.
De startplaats van de route is bij de parkeerplaats van De Spaarbankhoeve, Hoogeveenseweg 5, Fluitenberg.

Om de jubileumeditie een extra impuls te geven wordt in samenwerking met de Stichting Kunst & Cultuur op 22 juni een Instawalk georganiseerd.

Geef een reactie