NIEUW MOSCOU – De kop is eraf! Het nieuwe seizoen van Buurthuis Nieuw Moscou is weer officieel van start gegaan. Met ’s middags een programma voor de kinderen in het teken van Natuur en s ‘avonds voor de volwassenen en jeugd de live band Take 7.
Burendag in Nieuw Moscou stond dit jaar in het teken van “bloeiend Nieuw Moscou”.
Alle buurtgenoten konden zich aanmelden voor planten in de tuin. Er werden gratis zaadjes uitgedeeld, en stond een standje met verkoop van streekproducten en er werden vogelkastjes gemaakt die beschikbaar zijn gesteld door Drents Landschap. En uiteraard werd er gezorgd voor het inwendige van de mens.
De kinderen konden zich vermaken in het buurthuis met het in elkaar timmeren van een vogelhuisje. Vrijwilligers zorgden ervoor dat de huisjes goed in elkaar kwamen en samen met de kinderen maakten ze er een leuk geheel van. De kinderen konden hem na tijd opvrolijken met stiften.

In het buurthuis konden mensen mee genieten met het getimmer maar konden ook streekproducten kopen bij het kraampje in het buurthuis. Honing uit Nieuw Moscou, verschillende soorten kaas, verschillende soorten thee, producten vanuit de streek. Ook werden er zaadjes uitgedeeld om zelf te zaaien.

Kinderen gingen de buurt rond om bij de mensen planten in de tuin te zetten. Met de schop en laarzen aan deden de kinderen hun best om Nieuw Moscou nog bloeiender te maken. Een leuke natuurdag voor de kinderen maar ook voor de buurtgenoten.

De avond was voor de jeugd en volwassenen. Met de band Take 7 is dit ook goed gelukt. Met een goed gevuld buurthuis is het nieuwe seizoen officieel van start gegaan. Er zullen weer veel activiteiten in en om het buurthuis te vinden zijn het komende seizoen.

Door Henk Boer

Geef een reactie