HOOGEVEEN/HOLLANDSCHEVELD – Hopelijk zijn de weergoden ons vanaf nu gunstig gezind en kan er eindelijk een goed vervolg worden gegeven aan de competitie. Te beginnen zondag met de kraker tussen Hoogeveen zaterdag en Hollandscheveld. Een echte ‘burenruzie’.

© 2018  foto: Gerjo Stegeman

Nu heeft Hoogeveen niet te klagen over het aantal gespeelde wedstrijden. De ploeg van trainer Edward Sabandar zag alleen het duel tegen SCN worden afgelast. De drie wedstrijden die na de winter wel werden gespeeld leverden ook nog eens zeven punten op. Men doet dan ook volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Al vaker is aangegeven dat Hoogeveen serieus een gooi kan doen naar de titel mits de smalle selectie fit blijft. Wat dat betreft is de liesbreuk die Guido ten Cate opliep een tegenvaller. De smaakmaker zal dan ook een tijdje uit de running zijn. Aan anderen de taak om dit gemis op te vullen.

Tegenstander Hollandscheveld staat met zes winstpartijen en even zoveel verliespartijen precies in de middenmoot. De ploeg van John Kikkert loopt echter drie wedstrijd achter op Hoogeveen en heeft zelfs een verliespunt minder. Voor Kikkert is de wedstrijd tegen Hoogeveen natuurlijk extra bijzonder, omdat hij tot de zomer vier seizoenen de zondag tak van Hoogeveen trainde.

Eerder dit seizoen won Hoogeveen op sportpark De Oosthoek de eerste onderlinge confrontatie met 1-4. Men startte toen slap en kwam al snel op achterstand. Nog voor de rust zette men de zaakjes echter weer recht. Twee jaar geleden stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in Hoogeveen. Toen kwam Hoogeveen op een 0-2 achterstand, maar won het uiteindelijk met 5-2.

Na afloop van de wedstrijd zal de derde helft in de kantine worden verzorgd door de Party Dj’s Marcel & Erwin. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur. Hoogeveen zondag speelt om 14.00 uur een uitwedstrijd in Oude Pekela tegen Noordster.

Foto: Een fragment uit de eerder gespeelde wedstrijd in Hollandscheveld (Foto: Gerjo Stegeman).