Foto: Compaan op de foto Erik Riensema

HOOGEVEEN – Op donderdag 20 juni wordt in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen de eerste editie van Business Bowls gehouden. Dit is een nieuw netwerkevent voor ondernemers, met een vleugje mindfulness. In restaurant De Vosch klinken aan het eind van de middag gedurende een half uurtje de klankschalen, waarna iedereen helemaal zen kan borrelen en netwerken.

Foto: Compaan op de foto Erik Riensema

Een klankschaal is een meditatie-instrument uit het Himalaya-gebergte, ambachtelijk vervaardigd uit een legering van verschillende metalen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.
Door een serie klankschalen op een bepaalde manier aan te slaan, in combinatie met een windchime en een Chinese gong, ontstaat een weldadig boeket aan klanken, resonanties en trillingen.

De trillingen dringen door tot in je lichaam, vooral als de klankschalen rondgaan en dichtbij worden gehouden. Klankschalen werken drempelverlagend voor mensen die graag willen mediteren, maar tegen stilte opzien. Het is hoe dan ook erg ontspannend. Ook voor drukke ondernemers.

De klankschalen worden bespeeld door Erik Riensema uit Gieten (foto), die al langer klankschaalmeditaties in onder meer Fontana Bad Nieuweschans verzorgt. In de wellnessbranche worden klankschalen steeds vaker toegepast voor extra ontspanning. Riensema zoekt het nu ook daarbuiten; zo verzorgt hij binnenkort een klankschaalmeditatie in de Jacobuskerk in Rolde en op donderdag 20 juni in Ondernemershotel De Compaen.

De inloop is om 16:00 uur, de klankschaalmeditatie begint om 16:30 uur. Daarna kunnen de aanwezige ondernemers gezellig met elkaar borrelen en netwerken. Waarbij er opnieuw schalen zullen rondgaan, maar dan gevuld met bitterballen en andere lekkere hapjes. Het event duurt tot 18:00 uur. Deelname is gratis, wel even van tevoren aanmelden via info@decompaen.net.

Geef een reactie