Hoogeveen – Ze hebben het gehaald! ‘Team Playroll’ uit Hoogeveen het wereldrecord een piramide van wc-rollen bouwen. Wat ooit begon als grap, is inmiddels werkelijk geworden.                                                        Wereldrecordpoging Playroll (28)-1De bouwers die vrijdag morgen begonnen in de White box van de JT-bioscopen. En zaterdagavond de laatste wc-rol geplaatsen en er toen 43.000 rollen gestapeld waren met een hoogte van 4,53 meter een hoogte die voldoende is om een plek in het Guinness Book of Records te krijgen.

De uiteindelijke hoogte is officieel gemeten door Andre Bouwmeester van AB Bouw! Nu nog een aantal weken wachten op de definitieve goedkeuring van Guinness!
Het huidige record was afkomstig uit Brazilië, waar een piramide van 4,1 meter hoog is gebouwd, die bestond uit ruim 23.000 toiletrollen.

Het Afbreken van de piramide
Inmiddels is het afbreken van de piramide in volle gang, met zo’n 19 vrijwilligers werd vanmiddag rond 1 uur begonnen  om al het closetpapier weer in dozen te krijgen. Een hele klus om dit in goede banen te lijden. Vanavond rond 6 uur was alles in dozen. Die werden afgevoerd op 25 pallets voor transport. Om deze zo te kunnen verdelen over de bijna 160 voedselbanken in Nederland. 

Door Henk Boer

Geef een reactie