Nieuw Moscou – Carnaval 2016 kan weer in de boeken als een geslaagd feest voor jong en oud in Nieuw Moscou. Het buurthuis vierde dit weekend voor de 9e keer Carnaval. De borden van Nieuw Moscou worden een paar dagen voor het weekend omgetoverd tot “Mollebulte”.

carnaval-nieuw-moscou-buurthuis (05)-1Zaterdagmiddag was “Mollebulte” open voor de jongste inwoners. Vanaf 14.00 uur kon er gehost en gedanst worden. Dansschool “Erik” uit Hardenberg gaat helemaal uit zijn dak met de kinderen en zorgt ervoor dat alle kinderen op de vloer dansen. Geen kind staat stil! Alle kinderen waren ook verkleed. Wat opviel was dat er heel veel meisjes als Elza verkleed waren, de mooie ijskoningin, waar er nu heel veel van rondliepen in Mollebulte. Ook liepen er piraten, hippies, heksen, voetballers, turnster, mega mindy, mega toby, cowboys, bloemenmeisjes, batman en zelfs buurman en buurman waren aanwezig.

Na het vele dansen was er nog ruimte om leuke foto’s te maken, ranja te drinken, de polonaise te doen en de prijsuitreiking! Onderbouw: 1e prijs: Leonie Otten als Heks, 2e prijs; Levi Strijker als Brandweerman, 3e prijs: Lenn Pol als Piraat. Bovenbouw: 1e prijs: Fabiënne Benjamins als Elfje, 2e prijs: Thijs Krikken als monnik, 3e prijs Fabiënne Wachtmeester als Soldaat.

carnaval-nieuw-moscou-buurthuis (09)-1 carnaval-nieuw-moscou-buurthuis (10)-1Na het feest op de middag was het tijd voor de jeugd en de volwassenen. Het feest barste los rond de klok van 21.00 uur. Net als bij de middag opende nu ook Prins Carnaval de 9e, Johan de Groot, met zijn hofdames, het feest in “mollebulte’. Wat een prachtig gezicht, iedereen die “Mollebulte” binnen kwam was verkleed! De een niet gekker dan de ander, er liep van alles rond, zo liep er een zebra rond die af en toe de weg kwijt was, een eend die ook zijn ruimte nodig had, pipi langkous was ook aanwezig, Nerds liepen er ook genoeg, het was een mix van veel verschillende kostuums. Prachtig om te zien!

Prins Johan en zijn hofdames moesten dus nu een keuze maken voor de prijswinnaars. Het was moeilijk maar ze zijn eruit gekomen.
1e prijs: Jarno Scholing als Johnny Flodder 2e prijs: Rina Zwiep als Piraat, 3e Prijs: Jacob Timmer als glamourman!

Aan het einde van de avond werd er weer een verkiezing gehouden voor Prins Carnaval de 10e in 2017! Dit jaar is Erwin Drenten uitgekozen om zich een jaar lang prins te gaan noemen! Buurthuis Nieuw Moscou kan terugkijken op een geslaagd Carnavalsweekend met veel vertier voor jong en oud.

Door Henk Boer

Geef een reactie