HOLLANDSCHEVELD – Afgelopen zondagmiddag was het carnaval voor mensen met een beperking in Dorpscentrum ’t Anker in Hollandscheveld. Ongeveer 15 feestgangers kwamen bijeen om te genieten van een bijzondere middag. Het feest werd opgeluisterd door het carnavals duo Evert en Leon Kruitbosch, die voor muziek en vermaak zorgden. De feestgangers mochten hun favoriete nummers aanvragen en zelfs playbacken, wat soms tot emotionele momenten leidde.

De vrijwilligers van het buurthuis waren zichtbaar enthousiast en droegen bij aan de feestvreugde door alcoholvrije drankjes te schenken en rond te gaan met hapjes. Zo hielden ze de ‘smaak’ erin. Tijdens een polonaise wisten Evert en Leon Kruitbosch de carnavalsvierders op een rij te krijgen, tot het bekende lied van Stef Ekkel, “We hebben een woonboot,” werd ingezet. Op dat moment verscheen er zelfs een roeiboot midden op de dansvloer, waarop uitbundig werd geroeid totdat de boot ten onderging.

Het is geweldig om te zien hoe dorpscentra zoals ’t Anker zich inzetten om inclusieve evenementen te organiseren waar iedereen van kan genieten!

De woonboot

Door Henk Boer

Geef een reactie