HOOGEVEEN – Leerlingen van CBS De Sprong kunnen dit schooljaar gratis speelgoed lenen uit de Speel-O-Theek Hoogeveen. De basisschool doet alle ouders een jaarabonnement cadeau. Daarmee kunnen ze elke drie weken drie stuks speelgoed lenen. Rechtstreeks vanuit school, want de speel-o-theek van Hoogeveen is sinds kort ook gehuisvest in de Zuiderbreedte.

Directeur Sandra van Iterson is enthousiast over haar nieuwe ‘buren’: “Ik kende de speel-o-theek eigenlijk niet. Maar nu ze bij ons in het gebouw zitten, zie ik hoe ontzettend gedreven en betrokken de vrijwilligers zijn.” Ook is ze erg verrast over de hoeveelheid materialen die ze in huis hebben: “De speel-o-theek heeft een prachtig aanbod met veel mooi en ook nieuw materiaal. Van speeltjes voor baby’s tot gezelschapsspellen voor kinderen van 9 tot 99 jaar. Puzzels, knuffels, boeken en ander speelgoed voor binnen, maar ook dingen om lekker mee buiten te spelen. Het is net een snoepwinkel, maar dan vol speelgoed.”

Kinderen ontwikkelen zich door te spelen, met elkaar op school, maar ook alleen en thuis. Met de speel-o-theek letterlijk om de hoek wil de school dat spelen nog meer stimuleren. Daarom krijgen alle ouders de kans om zich gratis in te schrijven voor een jaarabonnement op de speel-o-theek. “Een mooi voorbeeld van wat we kunnen doen met het extra geld dat het ministerie beschikbaar heeft gesteld voor het onderwijs tijdens en na corona”, aldus Van Iterson. “En dat de speel-o-theek nu bij ons in de school zit, maakt het alleen maar makkelijker. Voor onze leerlingen zal de speel-o-theek straks ook onder schooltijd open zijn.”

Naast de jaarabonnementen voor thuis krijgen alle klassen ook nog een klassenpasje voor de speel-o-theek. Daarmee kunnen de leerlingen ook in de klas volop spelen. Met maar liefst 2800 stuks speelgoed valt er in elk geval genoeg te kiezen. Van Iterson weet het dan ook zeker: “Met het spelen zit het wel goed!”

Geef een reactie