Hoogeveen – Heeft u al een tijdje iets op uw hart dat u graag eens wilt meegeven aan de Hoogeveense politiek maar houd de drempel van het gemeentehuis u tegen? Dan hebt u binnenkort de kans op een laagdrempelige manier uw hart te luchten. De CDA-fractie gaat namelijk weer op dorpentocht.

Aanstaande donderdag 29 januari komt de fractie van CDA Hoogeveen vergaderen in dorpshuis De Cirkel in Noordscheschut. De fractie vergadert vanaf 19.00 uur en begint haar vergadering met een fractiespreekuur. Van 19.00 uur tot 20.00 uur is iedereen die iets van het hart moet van harte welkom bij het CDA. Of het nu gaat over iets dat in Noordscheschut speelt of ergens anders in de gemeente. Misschien heeft u een ervaring met de gemeenteorganisatie die u wilt bespreken of wilt u een tip meegeven over wat er volgens u anders of beter kan in Noordscheschut of de gemeente. Donderdag heeft u de kans gewoon in het dorpshuis binnen te lopen en dit dicht bij huis te melden.

Niet in het gemeentehuis blijven zitten
‘Normaal gesproken vergaderen we eens in de twee weken in het gemeentehuis,’ legt CDA-raadslid Henk Reinders uit, ‘maar het is niet goed om altijd op het gemeentehuis te blijven zitten, we moeten actief de gemeente intrekken, dat is wat wij willen en wat wij ook al regelmatig doen. Al jarenlang staan wij iedere zomer op alle markten in de dorpen en we zijn het hele jaar door bij veel bijeenkomsten aanwezig.’ Naast deze aanwezigheid gaat de CDA-fractie nu dus ook op dorpenronde, ook iets dat het CDA vaker gedaan heeft.

Hart voor verenigingsleven
‘De kracht van politiek bedrijven is ophalen uit de samenleving wat mensen bezig houdt en daarmee aan de slag gaan,’ aldus Reinders. ‘Als CDA staan we middenin de samenleving. We hebben daarom een warm hart voor verenigingen en clubs, waarbij vaak veel vrijwilligers meebouwen aan een sterke samenleving. Uiteraard zijn verenigingen ook van harte welkom ons iets te komen melden.’ Noordscheschut is op 29 januari het eerste dorp dat door het CDA wordt aangedaan op de dorpenronde. Op donderdag 12 februari is Nieuweroord aan de beurt en op 5 maart gaat de fractie naar Tiendeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie