Hoogeveen – Waar zou de gemeente in Nieuweroord meer aandacht aan moeten besteden? Dat is wat de CDA-fractie graag wil horen tijdens het fractiespreekuur komende donderdag in De Vuurkörf in Nieuweroord. Het CDA houdt dan namelijk haar fractievergadering in het dorp en van 19.00u tot 20.00u mag iedereen binnen lopen, die iets te melden heeft aan de plaatselijke politiek.

De fractie van het CDA is weer op dorpenronde. Veertien dagen eerder werd Noordscheschut bezocht. Maar ook de vorige fractie vergaderde regelmatig in de dorpen, zoals in Hollandscheveld, Pesse en Elim. ‘Het is niet altijd dat er direct een concreet antwoord is te geven,’ waarschuwt CDA-raadslid Henk Reinders, ‘maar het is belangrijk te weten wat er speelt in de dorpen. Deze kennis kunnen we als fractie weer gebruiken tijdens discussies die later in de fractie en in de gemeenteraad gevoerd worden.’ In Noordscheschut waren Plaatselijk Belang en vv Noordscheschut aanwezig om een aantal zaken onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld: wordt het historisch karakter van de sluis niet aangetast door de modernisering van de sluis?

Volgens raadslid Henk Reinders is het goed geweest om Noordscheschut te bezoeken. ‘Ook tijdens het bezoek aanstaande donderdag aan Nieuweroord hopen we weer tal van zaken te horen. De kracht van politiek bedrijven is ophalen uit de samenleving wat mensen bezig houdt en daarmee aan de slag gaan,’ aldus Reinders. ‘Als CDA staan we middenin de samenleving en praten we niet alleen vanuit het gemeentehuis óver de samenleving.’

Na Noordscheschut en nu Nieuweroord is het volgende fractiespreekuur in Tiendeveen. Op 5 maart komt de CDA-fractie ook daar op bezoek.

Door Henk Boer

Geef een reactie