Nieuweroord – Henk Reinders uit Nieuweroord staat namens het CDA op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten van Drenthe. Na jarenlang CDA-raadslid te zijn geweest in Hoogeveen, wil hij zich nu in de provincie in gaan zetten voor meer aandacht voor de Drentse economie, waarbij de combinatie van een Vitaal Platteland en goede verbindingen bouwstenen moeten zijn voor de economische ontwikkeling. Het bestuur van CDA Hoogeveen is blij met deze kandidaat met ‘Hart voor Hoogeveen en haar dorpen’.

In Hoogeveen was Reinders onder andere een aantal jaren voorzitter van de CDA-fractie. In 2014 stelde hij zich wel herkiesbaar, maar niet meer als voorzitter. Hij wilde zich zijn laatste periode in de raadsfractie vooral kunnen richten op het coachen van de nieuwe fractieleden, die het CDA toen binnen haalde. Nu de nieuwe fractie een jaar aan de slag is, zit de laatste Hoogeveense klus van Reinders er op: ‘De fractie functioneert prima. De nieuwe fractieleden maken onze verwachtingen meer dan waar en zijn al goed ingewerkt. Bovendien staat er met opvolgend raadslid Peter Koekoek een opvolger klaar die inmiddels al ruim vijf jaar volop meedraait in de fractie’.

Hoewel in Hoogeveen klaar is Reinders politiek nog lang niet moe: ‘Dit is voor mij een goed moment om aan iets nieuws te beginnen en eerlijk gezegd jeukt het ook om in de provincie aan de slag te gaan. Zie B.V. de plannen van de provincie om akkoord te gaan met een groot outlet centrum op het TT circuit. Niet goed voor de winkeliers in de binnensteden. Ook niet goed voor de winkeliers in Hoogeveen. Het CDA gaat voor bruisende binnensteden, nog meer vierkante meters toevoegen aan winkels in Drenthe moeten we dus niet doen. Daarnaast vindt Reinders dat er nu eindelijk eens duidelijkheid moet komen over permanente bewoning op het bungalowpark Tussen de Wieken bij Hollandscheveld. Er wordt al bijna vijftien jaar over gepraat, volgens juristen is handhaven niet mogelijk, de gemeente is bereid om mee te werken aan legalisering. Volgens Reinders is de provincie nu aan zet om medewerking te geven aan legalisering. De bewoners verdienen eindelijk duidelijk naar de toekomst toe, duidelijkheid van permanente bewoning.

Het bestuur van CDA Hoogeveen is blij dat er met Henk Reinders nu een nieuwe Hoogeveense kandidaat is voor de Provinciale Staten. Voorzitter Marten Tel: ‘Hoogeveen is een belangrijke gemeente in Drenthe en de Hoogeveense CDA-afdeling is belangrijk voor CDA Drenthe. Wat ons betreft hoort er een Hoogeveense CDA’er in de Drentse Staten te zitten. Met Henk Reinders sturen we ook nog eens een sterk en ervaren politicus, die onze lokale belangen goed over het voetlicht zal brengen.’ Het vorige Hoogeveense Statenlid was jarenlang Hilma Mastwijk. Mastwijk hield zich vooral bezig met sociale zaken, maar door de decentralisaties verschoof het grootste deel van haar portefeuille van de provincie naar de gemeenten. Bij de verkiezingen van 2014 stelde Mastwijk zich daarom verkiesbaar voor de gemeenteraad van Hoogeveen en werd gekozen.

Door Henk Boer

Geef een reactie