Hoogeveen – In een deel van de wijk Erflanden is de bestrating en het openbaar groen nog niet aangelegd.

De verantwoordelijk projectontwikkelaar is hiertoe pas verplicht na bouw en verkoop van alle woningen. De verkoop en bouw blijft achter op de planning en de aanleg van bestrating en groen dus ook. Recent is de gemeente tot afspraken gekomen om dit probleem op te lossen. Afspraak was dat er na de bouwvak gestart zou worden met de aanleg. Inmiddels is de bouwvak voorbij, maar is er nog geen start gemaakt en het lijkt onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Het CDA stelt hierover schriftelijke vragen.

Recent hebben bewoners aan de gemeente gevraagd wanneer de aanleg zou beginnen. Als antwoord hierop kregen zij te horen dat er nog geen planning of startdatum bekend is. Het CDA wil dat er snel gestart wordt en wil weten wat de planning is.

“Bewoners zitten al vanaf 2010 in de tijdelijke bestrating. Dit levert overlast en ongenoegen op. Het leek erop dat er snel een oplossing zou komen. Nu ontstaat hierover opnieuw onduidelijkheid, dat moet zo snel mogelijk opgelost worden. Bewoners moeten zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn,” aldus CDA-raadslid Martin Nanninga.

Het CDA wil onder andere weten welke afspraken er gemaakt zijn met de projectontwikkelaar, welke planning er is, hoe bewoners worden geïnformeerd en of dit probleem zich ook nog op andere plekken in erflanden kan voordoen.

Door Henk Boer

Geef een reactie