Hoogeveen – Donderdag 5 februari heeft het CDA in de gemeenteraadsvergadering van Hoogeveen vragen gesteld over het onderzoek naar een nieuwe Drentse kunstijsbaan.

Met de sluiting van de ijsbaan bij de Bonte Wever in Assen laat de provincie onderzoek doen of een nieuwe ijsbaan haalbaar is en in welke plaats deze dan het beste zou kunnen worden gebouwd, in Assen of Hoogeveen.

Stichting IJsbaan Hoogeveen, die zich ruim tien jaar geleden al hard maakte voor een baan in Hoogeveen, ziet nu kansen voor realisatie van haar droom. CDA-raadsleden Kamiel Bertels en Henk Reinders spraken met de stichting: “Na gesprekken met de Stichting IJsbaan Hoogeveen vindt het CDA dat het college serieus moet kijken in hoeverre zij de stichting kan ondersteunen. We denken dan niet meteen aan het financieel mogelijk maken van de ijsbaan, maar meer het faciliteren door bijvoorbeeld grond beschikbaar te stellen.” Bertels vroeg wethouder Steenbergen of het college op de hoogte is van het provinciaal onderzoek en het lokale initiatief en in hoeverre de eventuele ontwikkeling van een Drentse ijsbaan in Hoogeveen ondersteund wordt vanuit de gemeente. Volgende week zullen de plannen gepresenteerd moeten worden aan het provinciaal onderzoeksbureau en daarna zal blijken of een ijsbaan in Hoogeveen realiseerbaar is.

Wethouder afwachtend, maar positief
Wethouder Jan Steenbergen gaf aan dat het college op de hoogte is van het onderzoek en er intensief contact is tussen gemeente en Stichting IJsbaan Hoogeveen. “Als de investering en de exploitatie haalbaar blijkt te zijn, dan zien wij dit als kans om Hoogeveen op de kaart te zetten,” aldus Steenbergen. Het college vindt de ijsbaan een positieve ontwikkeling en ondersteunen deze middels ambtelijke inzet en een kleine bijdrage aan eigen onderzoek van de stichting. Voor eventuele vervolgacties, bijvoorbeeld een onderzoek naar de beste locatie in Hoogeveen wacht de gemeente de uitkomst van het provinciaal haalbaarheidsonderzoek af. Wat betreft de locatie die de stichting zelf op het oog heeft, de Griendsveenweg, was Steenbergen in principe positief. “De plaats is een mooie zichtlocatie, dichtbij de snelweg en het station. Maar voordat we hier verder onderzoek naar uitvoeren, willen we eerst meer zekerheid over de haalbaarheid,” aldus Steenbergen.

De komst van een IJsbaan zou een zeer welkome trekker zijn voor een plaats als Hoogeveen.
Volgens het geactualiseerde plan van de stichting zal de baan ruim tweehonderdduizend mensen kunnen trekken en bijdragen aan de werkgelegenheid.

Door Henk Boer

Geef een reactie