Hoogeveen – Leerlingen van de Montessorischool in De Weide werden gistermorgen verrast door bestuursleden van de Stichting Leefbaarheidsfonds Hoogeveen. De kinderen kregen een cheque van € 350, – voor hun bijdrage aan het project Poëzie langs de Vaart.

De klas had gedichten gemaakt die zijn opgenomen in een gedichtenbundel, waarin ook gedichten zijn opgenomen van leerlingen van enkele andere scholen. Twee leerlingen van de klas – Erin en Wouter – kregen speciale aandacht. De gedichten van deze twee leerlingen behoorden tot de 10 mooiste gedichten die waren ingediend. En dat betekent dat ze letterlijk een plekje krijgen langs de Hoogeveensche Vaart. Vandaar dat het project ‘Poëzie langs de Vaart’.

Poëzie langs de Vaart is een idee van kunstenares Delia Bremer, die het idee had ingediend voor het budget dat was gewonnen door De Smederijen van Hoogeveen in het kader van de Meer Dan Handen Award, eind december 2013. Naast het uitbrengen van de gedichtenbundel krijgen de 10 mooiste gedichten allemaal een plek langs de vaart. Dit wordt de komende maanden gerealiseerd.

<

p style=”text-align: justify;”>De Stichting Leefbaarheidsfonds Hoogeveen ondersteunt initiatieven van bewoners in buurten, wijken en dorpen indien de plannen de leefbaarheid vergroot. De leerlingen van de Montessorischool vierden een klein feestje nadat ze de cheque in ontvangst hadden genomen.

Door Henk Boer

Geef een reactie