HOOGEVEEN – “Wat een prachtige bijdrage. We zijn EN3, PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) erg dankbaar”, zegt Tinus Slager. Namens stichting Kinderen van de Voedselbank, afdeling Hoogeveen nam hij met enkele vrijwilligers een mooie cheque in ontvangst.

Cheque voedselbank

“Met dit bedrag kunnen we iets extra’s doen voor de kinderen uit Hoogeveen. Denk aan een ijsje in de zomer of een cadeautje op de verjaardag. Voor veel kinderen is dit de gewoonste zaak van de wereld, maar voor de kinderen van de voedselbank geldt dat helaas niet.”

Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede tegen te gaan. In Nederland leven 435.000 kinderen onder de armoedegrens. In Hoogeveen gaat het om 140 gezinnen.

Samen sterk voor elk kind
EN3, PricoH, RENN4 en het RvEC werken intensief samen om de leerloopbaan van ieder kind zo soepel en succesvol mogelijk te laten verlopen. De scholen maken zich samen sterk voor elk kind. Door de opbrengst van de gezamenlijke kerstmarkt hopen de medewerkers iets extra’s te kunnen betekenen voor de kinderen van de voedselbank.

Geef een reactie