HOOGEVEEN – Stichting Actief Samenleven (SAS) , een kleine maar zeer actieve stichting, gevestigd in Pesse, heeft als missie om 4 tot 5 maal per jaar en project te organiseren voor met name kinderen in een kwetsbare situatie en ouderen in een kwetsbare en/of eenzame situatie, woonachtig binnen de Gemeenten Hoogeveen en de Wolden. 5 jaar heeft SAS de Ouderen4daagse mogen organiseren, een project waarbij medewerkers van een 5 tal thuiszorgorganisaties, cliënten konden aanmelden die een lang gekoesterde wens hadden en die ze nog een keer in vervulling wilden laten gaan. Gedurende deze 5 jaar heeft SAS ruim 350 lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Foto: © Stichting Actief Samenleven

Een 80 jarige mevrouw uit Noordscheschut die met een lier wilde paragliden, vele ballonvaarten, bezoek aan Volendam, een bezoek aan een familielid die woonachtig is Terneuzen, een fietstocht over de afsluitdijk, zeevissen tot aan een bezoekje aan het ouderlijk huis. We hebben dit allemaal mogelijk kunnen maken, ruim 350 lang gekoesterde wensen. Wat mooi om te mogen doen. Wel een duur project maar dankzij jarenlange financiële steun van ouderenfondsen en hulp van zoveel vrijwilligers rondom SAS hebben we in die 5 jaar ruim 380 lang gekoesterde wensen in vervulling kunnen laten gaan. Een tussenjaar. 2019. Dit jaar gaan we wat anders doen. Circus in de Zorg komt naar Hoogeveen. Op Nationale Ouderen Dag, 4 oktober 2019 komt Circus in de Zorg naar Hoogeveen. Dit circus gaat op 4 oktober 2019 een drietal voorstellingen verzorgen voor met name bewoners van verzorgingsinstellingen, belangenorganisaties voor ouderen vallend onder Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en ouderenorganisaties in de buitendorpen van de Gemeente Hoogeveen en de Wolden.

Circus in de Zorg zou je het best kunnen omschrijven als een verzorgd, lief en intiem circusproject. Klein maar ijzersterk. De voorstelling is speciaal gericht op ouderen. Met mooie herkenbare muziek, bijzondere acts en prachtige verzorgde kostuums. De nostalgische sfeer en de mix van circus, theater en muziek doen herinneringen van vroeger herleven. Rondom de blauw-gele tent staan verzorgde woonwagens, sfeervolle decoraties en alle gasten worden natuurlijk ontvangen door vriendelijke medewerkers van het circus en de vrijwilligers van Stichting Actief Samenleven. Circus in de Zorg geeft drie voorstellingen op 4 oktober, namelijk om 11.00, deze voorstelling ( 170 plaatsen) is volledig gereserveerd voor stichting de Zonnebloem, afdeling Hoogeveen, Humanitas Zuid Drenthe en alle belangenorganisaties voor ouderen, vallend onder Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en de Wolden.

De twee andere voorstellingen vinden plaats om 13.30 en 15.30. Per voorstelling zijn er 140 zitplaatsen beschikbaar en 30 rolstoelplaatsen. De twee middagvoorstellingen zijn nagenoeg vol. De plek waar het allemaal gaat gebeuren? De Markt in Hoogeveen. Centraal gelegen en met voldoende parkeerplaatsen voor het wegbrengen en halen van de 170 ouderen per voorstelling. Logistiek wordt dit voor SAS een hele uitdaging. Alle ouderen krijgen bij binnenkomst in het circus een pakje drinken, aangeboden door Albert Heijn Offerein, en ook krijgen alle ouderen een schaaltje met lekker poffertjes. Bertus Gepken uit Emmen is de hele dag aanwezig met een van zijn zelf gebouwde draaiorgels om muziek te laten horen van vroeger ( uitzending RTV Drenthe van 22-2-2018 ) Voor de bezoekers aan het Circus in de Zorg zijn geen kosten aan verbonden. Dit mooie dankbare project wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van € 6.500. Die MC Motorhead heeft aangeboden aan Stichting Actief Samenleven op 31 augustus 2019. Het bedrag van € 6.500.- was de opbrengst van een grote motortoertocht, genaamd Pokerrun 2019, georganiseerd door MC Motorhead uit Hoogeveen.

We nodigen de redactie van de diverse media graag uit om aandacht te besteden aan Circus in de Zorg die op Nationale Ouderen Dag 2019 een drietal voorstellingen komen verzorgen in Hoogeveen. Een initiatief van Stichting Actief Samenleven uit Pesse. Stichting Elim Vitaal en Actief uit Elim is zeer blij met dit geweldige ouderen initiatief en vinden dat Stichting Actief Samenleven zeer goed werk doet. Het team Koopman op pad ( www.koopmanoppd.nl ) zal een verslag maken van deze gebeurtenis die zondag 6 oktober in de media en via de net genoemde site is te zien. Voor meer informatie over Stichting Actief Samenleven, kijk op www.actiefsamenleven.nl Voor meer informatie over Stichting EVA kijk op, http://elimvitaalenactief.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: