HOOGEVEEN – De estafettestok Vrijwilligerswerk blijft nog even in het Steenbergerpark: de werk-groep Steenbergerpark Leeft geeft deze namelijk door aan sportvereniging Citypark Flyers, de disc-golfvereniging van Noord-Nederland.

Carla Sloots overhandigt de estafettestok aan Arjan Renting van de Citypark Flyers, rechts Hedzer Noorderhaven

De Citypark Flyers bestaan als vereniging sinds 29 april 2017, maar al eerder was de vriendengroep uit Noord-Nederland bezig met het op de kaart zetten van discgolf. Het verzorgingsgebied van de vereniging is daadwerkelijk Groningen, Drenthe en Friesland. Leden komen uit de drie provincies.

In september 2016 startte in het stadspark in Groningen een pilot discgolf. Na het succes daarvan werd contact gelegd met lokale supermarktmanager Henri Offerein van AH Offerein in Hoogeveen. Hij had het discgolfconcept tijdens een vakantie leren kennen en maakte het samen met De Smede-rijen, gemeente Hoogeveen en Steenbergerpark Leeft mogelijk dat vijftien baskets in het Hooge-veense Steenbergerpark werden geplaatst.

Carla Sloots van Steenbergerpark Leeft vertelt: “er wordt steeds meer gesport en op allerlei manie-ren gebruik gemaakt van het park. Dat juichen wij natuurlijk toe. Binnenkort wordt er ook nog een fietscrossbaan aangelegd. Als wensen voor de toekomst hebben wij nog wel een vast stroompunt en een watertappunt voor in het park. Daar zijn alle gebruikers bij gebaat.”

Binnen de Citypark Flyers spelen de leden de ‘King of the North clubcompetitie’ bestaande uit 8 speelrondes of nemen deel aan de landelijke National tour. “Recreatieve discgolfers kunnen zeker terecht in het park. Onze activiteitencommissie heeft veel plannen om mensen enthousiast te ma-ken voor het spel: we willen de baan nog mooier maken en denken aan het opzetten van een be-drijventoernooi. Ook organiseren we op verzoek clinics of trainingen. En pas geleden hadden we de activiteit “Glow the sport”, discgolf in het donker, hier in het park, voor iedereen die maar mee wilde doen. Met meer leden, en dus meer mensen die zich vrijwillig willen inzetten, kunnen we onze plan-nen ook echt gaan uitvoeren”, vertelt Arjan Renting, een van de bestuursleden, enthousiast. “En het mooie van discgolf is dat het voor iedereen te doen is: van jong tot oud, motorisch meer of minder-begaafd, dat maakt niet uit. We werken ook samen met de mensen van de Beestenbult en van IVN in het Struunhuus. Met elkaar maken we dit park!”

Ondertussen is de Activiteitencommissie Steenbergerpark Leeft bezig met de voorbereidingen voor bellenblaas XXL én workshop discgolf voor kinderen op 6 mei as. En de datum voor de bios in het park is ook bekend: 15 september.
Meer weten over de Cityparkflyers, kijk op www.cityparkflyers.nl of op www.discgolfnoordnederland.nl.

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

%d bloggers liken dit: