Hoogeveen – Nog enkele dagen en dan gaan de 3 motorclubs die al meer dan een jaar aan het bouwen/verbouwen zijn van hun Yamaha XS650, met hun project naar het treffenterrein in Slagharen. De laatste loodjes worden momenteel verricht aan deze motoren, want zaterdag 8 juli moeten ze rijklaar zijn! Het aftellen is nu echt begonnen.

Roving Spirit MC uit Slagharen, de initiatiefnemers van dit project, vertrekken om 13:30 uur met hun motor en gevolg naar DTC Daarle om daar de motor van Daarle toe te voegen aan de stoet. Vanaf daar gaan ze naar MC Motorhead aan de Achteromschedijk waar ze rond 15:00 uur verwacht worden. Hier worden de motoren een half uur lang geschouwd en mogen fotografen hun werk doen. Nieuwsgierigen zijn natuurlijk van harte welkom, want er is genoeg tijd om deze prachtige customized motoren te bewonderen. Tegen half 4 vertrekt dan de stoet weer met natuurlijk de 3 Yamaha’s voorop naar Slagharen.

1,5 jaar geleden zijn Roving Spirit MC, DTC Daarle en MC Motorhead deze challenge met elkaar aangegaan. Alle 3 clubs kregen van Slagharen een oude, nog n(i)et rijdende, Yamaha XS 650 en kregen de opdracht om hier iets unieks van te maken. Heel veel uren (de zweetdruppels zijn niet te tellen) is er per club gestoken in dit unieke project om geld in te zamelen voor een speciaal ziekenhuisbed voor de kinderafdeling van het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg. Het belangrijkste doel is bereikt want in de afgelopen 1,5 jaar zijn 1500 loten verkocht en hiermee is de 15.000 euro binnengehaald die er voor het bed nodig zijn. Tot in Amerika en Griekenland zijn loten verkocht.

Zaterdagavond 8 juli op het treffenterrein (Spirtittentreffen) worden de motoren verloot na eerst beoordeeld te zijn door een uitermate vakkundige jury bestaande uit een journalist van het motorblad BigTwin en verpleegsters van het ziekenhuis.

Door Henk Boer

Geef een reactie