Hoogeveen – Afgelopen weekend zijn er weer een aantal atleten van HAC’63 er op uitgegaan om aan diverse wedstrijden in de regio mee te doen. Het mooie en warme weer weerhield de atleten niet om alles te geven.HAC'63 logo

Dit resulteerde onder andere in een viertal nieuwe clubrecords voor de Hoogeveense Atletiek Club.

Tijdens de jaarlijkse Nelli Cooman Games in Stadskanaal liep Britt Roos de 600 meter in een nieuw clubrecord. Het warme weer van de afgelopen week weerhield de atlete van HAC’63 niet om in een toptijd over de finish te komen. Ze had niets aan haar medelopers en moest daarom de race in haar eentje lopen. Dit resulteerde in een tijd van 1:40:92, wat ruim 9 seconden sneller was dan de nummer twee. Dit resultaat betekend tevens dat ze het seizoensrecord heeft verbroken. Britt is hiermee de snelste Nederlander in de categorie junioren D op de 600 meter.

In Steenwijk wist Inge Rundervoort de werpdriekamp te winnen in de categorie vrouwen masters. De winst wist ze mede veilig te stellen door op het onderdeel speerwerpen een nieuw clubrecord te werpen. Met 25.32 meter wist ze namelijk net genoeg punten binnen te slepen om haar teamgenoot Evelyn Bouwknegt, die tweede werd, met acht punten af te troeven.

Ook in Zwolle waren de clubrecords van HAC’63 niet veilig. Harm-Jan Martens, die onlangs nog zilver won op het EK in Portugal, liep in Zwolle 16.04 op de 5000 meter. Dit is een verbetering van bijna twee minuten op het oude clubrecord. Ook Jacelyn Gruppen verbeterde het clubrecord op de 5000 meter. Ze verbrak met haar tijd van 17.18 haar eigen clubrecord uit 2012.

Door Henk Boer

Geef een reactie