Hoogeveen – Nadat de Color Sensation Run twee keer was uitgesteld was het afgelopen zaterdagavond eindelijk zover. Voor het eerst vond in het centrum van Hoogeveen het kleurrijke gebeuren plaats met maar liefst 900 deelnemers.

https://youtu.be/WAkOFgrvFYE

colorsensation-run (30)-1

De start en finish vond plaats op het Van Echtenplein voor het Postkantoor. De deelnemers kwamen niet alleen uit Hoogeveen maar wijde omgeving zoals Stadskanaal, Ermelo , Almelo, Slagharen enz. Van jong tot oud werd er door het centrum van Hoogeveen gelopen over een parcours van 2 X 2,5 km.

Bij de start werd vanaf het podium de biologisch afbreekbare verf over het publiek gespoten. De deelnemers kregen van de organisatie ook vooraf al flesjes gekleurde vloeistoffen uitgereikt om in de sfeer te komen. Op het parcours had de organisatie op 6 plekken ‘ verfkanonnen’ geplaatst waaronder in het Tjalmapark. Hier kon je gewoon niet omheen. Van twee kanten werden de deelnemers getrakteerd in dit geval met een groene nevel van verf, een mooi gezicht, maar niet hinderlijk voor de lopers.

Eenmaal bij de finish werden de deelnemers ontvangen met opzwepende muziek gedraaid door DJ Danny Blom. Aan de deelnemers werden gratis zakjes gekleurd poeder (zetmeel) uitgereikt, naast de flesjes kleurstof, en na aftellen begon men elkaar te bestrooien. Een groots kleurrijk tafereel dat een nevel van kleuren boven het plein deed hangen. Ondertussen werden vanaf het podium verfkanonnen afgevuurd. Geen van de deelnemers ontkwam er aan om zonder kleur het evenement te voltooien. De afterparty werd een vrolijk en zeer bont geheel.

In totaal werd er 480 kg gekleurd biologisch afbreekbaar poeder gebruik en 450 liter neonverf. De organisatie van Colorsensation wilde na afloop van het succesvolle evenement nog even kwijt dat ze prima hebben samengewerkt met John van Regteren en het Postkantoor. Ze spraken van een top evenement.

colorsensation-run (2)-1 colorsensation-run (6)-1 colorsensation-run (7)-1 colorsensation-run (8)-1 colorsensation-run (9)-1 colorsensation-run (10)-1 colorsensation-run (11)-1 colorsensation-run (12)-1 colorsensation-run (13)-1 colorsensation-run (16)-1 colorsensation-run (21)-1 colorsensation-run (23)-1 colorsensation-run (25)-1 colorsensation-run (26)-1 colorsensation-run (28)-1 colorsensation-run (30)-1 colorsensation-run (31)-1 colorsensation-run (32)-1 colorsensation-run (33)-1 colorsensation-run (34)-1 colorsensation-run (35)-1 colorsensation-run (36)-1 colorsensation-run (38)-1 colorsensation-run (40)-1 colorsensation-run (41)-1 colorsensation-run (42)-1 colorsensation-run (44)-1 colorsensation-run (45)-1 colorsensation-run (46)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie