Hoogeveen – Op donderdag 17 september brachten zo’n twintig ondernemers een bezoek aan het Alfa-college in Hoogeveen. De ondernemers zijn aangesloten bij de Combinatie Hoogeveense Ondernemingen (CHO). Tijdens lunchbijeenkomsten bezoeken de ondernemers elkaars bedrijven, die altijd uit meer dan 25 werknemers bestaan.

Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk liet de video zien waarin het nieuwe strategisch plan van het Alfa-college ‘Doelbewust naar buiten’ wordt toegelicht en hij gaf de accenten voor zijn eigen regio Hoogeveen aan: versterken van de aansluiting onderwijs- arbeidsmarkt, oriëntatie op de Duitse arbeidsmarkt en internationalisering in bredere zin.

Tijdens de lunch in leerwerkrestaurant Ambiance, vertelden de opleidingsmanagers in pitches van drie minuten elk, op welke manier het Alfa-college met zijn/haar opleidingen verbonden is met de Hoogeveense samenleving.

De ondernemers waren onder de indruk. Zij kregen een goed beeld van alle projecten en samenwerkingsverbanden met bedrijven en het Alfa-college. Ook werd het belang duidelijk van de verschillende leerwerkplekken die er in samenwerking met bedrijven en instellingen zijn opgestart.
In zijn dankwoord noemde vicevoorzitter Woltinge van CHO dat hij verrast was over de vele verbindingen die de Hoogeveense ondernemers al hebben met het Alfa-college: “Het is goed dat we dit nu van elkaar weten en misschien kunnen we nieuwe samenwerkingsverbanden ontdekken.”
Hij bedankte Jan Berend van der Wijk voor de gastvrije ontvangst.

Na de lunch kreeg men een rondleiding langs de opleidingen. Men bleek verrast over diverse aanbod van opleidingen, de moderne vaklokalen en de presentaties van docenten en studenten.

Het management van het Alfa-college in Hoogeveen ontving eerder dit jaar de gemeenteraad Hoogeveen in een soortgelijke setting. Ook zij merkten met genoegen op hoe stevig de school is verankerd in de Hoogeveense samenleving. Voor dit najaar staat een bezoek van de gemeenteraad van de Wolden in de planning.

De uitstekende lunch werd overigens verzorgd door studenten van de Horeca-opleiding van Business Culinair. Zij deden dat in combinatie met de ‘normale’ lunch die op dat tijdstip wordt geserveerd voor de gasten in het lesrestaurant.

Door Henk Boer

Geef een reactie