Hoogeveen – Het nieuwe zorgappartementen complex in Hoogeveen, Kloosterstaete, zal op vrijdag 17 mei a.s. feestelijk worden geopend door de commissaris van de Koning in de provincie Drenthe: mevrouw Jetta Klijnsma.

Foto: Kloosterstaete
Foto: Kloosterstaete

In Kloosterstaete, gelegen in het centrum van Hoogeveen, zijn 36 zelfstandige appartementen voor mensen met een zorgvraag gerealiseerd. Op basis van de drie pijlers gezondheid, gastvrijheid en techniek wordt hier de zorg van de toekomst aangeboden waarbij de bewoners maximaal worden ondersteund. Zo zijn alle appartementen uitgerust met eenvoudig te gebruiken oplossingen en sensoren op het gebied van gemak, comfort en veiligheid. In Kloosterstaete is zowel de mogelijkheid voor permanent (langdurend) verblijf als tijdelijk (kortdurend) verblijf, bijvoorbeeld wanneer het zelfstandig wonen na een ziekenhuisopname nog niet (geheel) verantwoord is. De zorgverlening in Kloosterstaete is in handen van professionele zorgverleners van de ZorgZaak die 24/7 aanwezig zijn.

Mevrouw Jetta Klijnsma zal op vrijdagochtend 17 mei a.s. om 11:30 uur de officiële openingshandeling verrichten in de aanwezigheid van en samen met bewoners, hun familie en overige genodigden. ’s Middags is ervan af 14:00 uur een open huis voor alle geïnteresseerden die hierbij van harte worden uitgenodigd voor een rondleiding.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: