HOOGEVEEN – Twee bedrijven die groot zijn geworden in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen slaan hun vleugels uit: Team Adis en PromoBee, samen goed voor inmiddels tien man personeel. De twee startten zeven jaar geleden als éénmansbedrijf in De Compaen en zijn sindsdien gestaag uit hun jasje gegroeid. Eind mei betrekken ze een eigen pand op industrieterrein De Wieken en verlaten ze De Compaen.

Roelof Linde zittend voor ingang Compaen

Eigenaar Roelof Linde van De Compaen vindt het enerzijds jammer dat twee leuke bedrijven uit zijn ondernemershotel verdwijnen, maar is anderzijds juist heel blij: ‘Dit is nou precies de bedoeling. Startende ondernemers krijgen hier de juiste faciliteiten om te groeien en dan komt eens het moment dat ze hun vleugels uitslaan. Ik ben heel blij voor ze. En die ruimte vullen we wel weer op.’ Door het vertrek van de twee succesvolle bedrijven komen er in De Compaen enkele kantoren van 20 tot 30 m2 vrij voor nieuwe starters.

Zonder Team Adis en PromoBee wordt het overigens zeker niet stil in het ondernemershotel. Er zitten nog steeds zo’n 45 uiteenlopende bedrijven, grotendeels zelfstandigen, die net als Team Adis en PromoBee groeiambities hebben. De Compaen helpt ze met onder meer een professionele receptie, een bedrijfsrestaurant en vergaderruimte. De ruimtes en faciliteiten zijn ook voor incidenteel gebruik te huur.

Verder is de Ondernemersfabriek Drenthe in het pand gevestigd, alsmede -in de kelder- de succesvolle escaperooms van The Basement. ‘We vervelen ons hier geen dag’, benadrukt Roelof Linde, die -startende- ondernemers van harte uitnodigt eens een kop koffie te komen drinken in het bruisende ondernemerscomplex aan de De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: