Emmen/Hoogeveen – De mannen en vrouwen van HAC’63 mochten zondag onder winterse omstandigheden weer de clubkleuren vertegenwoordigen. De competitie, een circuit van drie wedstrijden, begon dit jaar in Emmen. HAC’63 kwam aan de start met een mannenteam en een incompleet vrouwenteam.

SONY DSC

De vrouwen werden vertegenwoordigd door Eline Zomer, Berber Hofstee en Ilona Stille. Met zijn drieën behaalde ze een totale puntenaantal van 2797. Ruim de helft van deze punten werd door Eline verzameld. Zij deed mee aan drie onderdelen. De meeste punten behaalde ze op de 400 meter, waar ze in een tijd van 1:09,43 over de finish kwam. Ilona Stille moest de kou trotseren om de 800 meter te lopen. Een onderdeel dat ze niet veel heeft gedaan, maar ze wist haar serie te domineren. Berber Hofstee nam de springonderdelen op haar rekening. Bij het hoogspringen tikte ze net de lat aan op 1.30 meter en kwam zo niet verder dan 1.20 meter. Maar ze nam haar sportieve revanche op het onderdeel verspringen door 4.06 meter te springen.

Bij de mannen was het Niels Bos die als puntenpakker mag worden aangemerkt. Niels zorgde door zijn prestaties op hoogspringen, 100m sprint en op het onderdeel hink-stap-springen 1354 van de 4049 punten. Vooral zijn prestatie op het onderdeel hinkstapspringen sprong erboven uit. Hij heeft slechts één keer op dit onderdeel getraind, maar aan zijn sprong van 11,03 was dat niet te zien. Ook Remco Bos, geen familie van Niels, gaf het punten totaal een boost. Hoewel hij niet tevreden is over zijn prestaties, heeft hij HAC’63 wel 622 punten bezorgd. Sander Baas was het bijna gelukt om de punten op het onderdeel discuswerpen de punten binnen te slepen, maar hij kwam een paar centimeter te kort om Remco van de punten af te houden. Dennis Jonker en Jan Fieten liepen de 5000 meter. Een loodzwaar onderdeel, dat alleen maar zwaarder was door de ijzige en harde wind. Na twaalf en een halve ronde was het Dennis die als eerste van HAC’63 over de finish kwam en zo 288 punten verzamelde.

Het Milateam van HAC’63 kwam het mannenteam helpen met de onderdelen 400 meter, 800 meter en de Zweedse estafette. Jan Bouwknegt, Ephrem Been, Yorick Nijenhuis en Alwin Hoorn gaven alles wat ze hadden. Dit leverde mooie prestaties op, maar het was vooral de Zweedse estafette waar de heren naar uitkeken. Op de Zweedse estafette worden er 4 verschillende afstanden gelopen. Namelijk; 400 meter, 300 meter, 200 meter en een afsluitende 100 meter. Hoewel de heren pas op de wedstrijddag konden oefenen met dit onderdeel, pakte zij met hun tijd van 2;18,30

Door Henk Boer

Geef een reactie