Hollandscheveld – Dinsdagochtend 2 mei heb ik met school, de vorig jaar nieuw opgezette, Cultuur Historische wandelroute door Hollandscheveld gelopen van 5 km.

We werden ingedeeld in 3 groepen van ongeveer 10 leerlingen. Elke groep had 1 volwassen begeleider. Iedere groep begon de route bij het eerste paneel op de hoek van het Zuideropgaande daarna ging je naar het beeld van Cilie de Nevelhekse en daarna naar de grote Kei zo liepen we langs alle oudheden van Hollandscheveld. Onderweg kwamen we ook vragen tegen die iedere leerling voor zichzelf moest opschrijven op een antwoord blad.

Dit antwoord blad moest je als je hem klaar had inleveren bij je juf of meester. Iemand van het dorpshuis ‘T Anker haalde de ingeleverde bladen van de scholen op. De mensen van het dorpshuis hebben de bladen nagekeken en uit alle goede oplossingen een winnaar geloot hierdoor kwamen er van elke school die meedeed 1 winnaar. De winnaar van de Oostenbrink was ik. Ik vond het een hele informatieve route en ik ben veel te weten gekomen over het oude Hollandscheveld Zaterdag 13 mei ’17 ging ik naar het dorpshuis om mijn prijs in ontvangst te nemen. Er deden 3 scholen mee: OBS De Oostenbrink, CBS Het Mozaïek en De Eben Haëzer.

Kate de Jonge van basisschool OBS De Oostenbrink.

Geef een reactie