Hoogeveen – De cursus MET LEF! gaat in Hoogeveen van start in november. MET LEF! is erop gericht meer plezier te krijgen in het contact met anderen. We besteden aandacht aan de rol van gedachten, vergroten van het zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en het  oefenen van moeilijke situaties.

Door het uitwisselen van ervaringen en het bezig zijn met opdrachten leer je beter om te gaan met je onzekerheid. Trainer van MET LEF! Annemarie: “Natuurlijk zie je er wel eens tegenop om een gesprek te voeren omdat je denkt dat het niet goed zal verlopen, of kom je wel eens in een situatie terecht waarin je je verlegen voelt. Dat is niet erg, maar het moet niet leiden tot het uit de weg gaan van sociale situaties.”

Moeite met sociale contacten
Voor mensen die moeite hebben met sociale contacten, een gesprek te beginnen, snel onzeker of bang zijn voor het oordeel van anderen. Iedereen kent wel een situatie waarin hij of zij zich onzeker voelt. Bijvoorbeeld als je struikelt in het bijzijn van anderen, moet spreken in het openbaar of verliefd bent op een leuke man of vrouw. Bij sommige mensen speelt onzekerheid een grotere rol in het dagelijks leven en belemmert het contact met anderen.
Als (een van) deze situaties je bekend voorkomt, dan kan MET LEF! voor jou een geschikte cursus zijn.

Praktische informatie:
De training start bij voldoende aanmeldingen begin november en bestaat uit 8 bijeenkomsten en één terugkomochtend. Voor aanvang van de training vindt er een intakegesprek plaats om eventueel extra informatie te geven en te kunnen bepalen of je vraag aansluit bij het aanbod van de training.
De groep bestaat uit maximaal 12 personen. De kosten voor de training zijn € 25,00. Dit is voor koffie/thee en informatiemateriaal. Bij opgave gaan we er vanuit dat je alle bijeenkomsten meedoet.
Voor meer informatie of opgave kun je contact opnemen met de SWW op tel 0528 278 855.

Door Henk Boer

Geef een reactie