Hoogeveen – Fractievoorzitter Peter Scheffers (D66 Hoogeveen) is verkozen tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Dat is besloten door de Hoogeveense-leden tijdens de jaarlijkse barbecue afgelopen zaterdag. Scheffers is dan ook zeer vereerd en zegt dat er veel werk te verzetten is.

Scheffers wil met de D66-fractie na de verkiezingen aan een aantal grote speerpunten werken. Zo moet er onder meer gewerkt worden aan de zorgen rond het sociaal domein, energie en klimaat, werkgelegenheid. Hij wil strijden tégen het conservatisme in de gemeenteraad en vóór ruimte voor burgers en bedrijven. Daarnaast is onderwijs, vooral voorschoolse opvang, een belangrijk punt.

D66-voorzitter Niels Strolenberg: “We hebben groot vertrouwen in Peter als lijsttrekker en de toekomstige fractie. D66 heeft de afgelopen 4 jaar op kritische en constructieve wijze oppositie gevoerd. Het is nu tijd voor de volgende stap”. Strolenberg maakt zich geen zorgen over politiek talent in Hoogeveen. “Wij zijn als afdeling sterk gegroeid in ledenaantal, daar zitten mensen tussen die zich graag actief voor Hoogeveen en de partij willen inzetten. Een aantal van hen heeft een politieke training gehad of is daar nu mee bezig. D66 Hoogeveen heeft nu de wind in de zeilen, dat is onder meer ook te zien aan het toenemende aantal stemmen op D66”.

Geef een reactie