Sport

Damclub MTB Hoogeveen afgeslacht door 020 Amsterdam

Door: Michel Stempher
Het eerste team van damclub M(ijnheer) T(ruck) B(anden) is, in een wedstrijd die vooraf werd bestempeld als kansrijk, in eigen huis met 14-6 afgedroogd door 020 Amsterdam.

dammen-2 dammen

Zainal Palmans was de enige speler die nog iets terugdeed voor de thuisploeg, maar de nederlagen aan de borden 6 t/m 10 bleken te veel van het goede. Het tweede en derde tiental presteerden een stuk beter. Het tweede speelde knap 10-10 tegen damclub Borne en het derde won zijn wedstrijd zelfs met 11-9 van SSS Kampen, een club die vorig jaar nog in een klasse hoger acteerde.

Natalia Sadowska trof in Krijn ter Braake een gelijkwaardige tegenstander. Na een spannende opening, waarin Ter Braake een relatief onbekende variant op het bord toverde, vervlakte de strijd en snel daarna werd de vrede getekend. Rick Hakvoort belandde tegen Paul Oudshoorn in een variant die Oudshoorn uit den treure kent. Vrij snel bleek dat Hakvoort vol in de verdediging moest en op het moment de remise eindelijk binnen handbereik was, gaf Hakvoort ten onrechte op. Maikel Palmans koos tegen Johan Capelle voor de flankomsingeling. De omsingeling kwam nooit echt uit de verf, waardoor Palmans uiteindelijk aan de noodrem trok: remise. (2-4)

Zowel Joël Palmans als Maarten Wichgers kwam zeer snel in de partij in levensgrote problemen tegen respectievelijk Johan Bastiaannet en Rob Geurtsen. Beide Hoogeveners zagen hun lange vleugel opgesloten worden en ze leken niet veel anders meer te kunnen dan hopen dat hun tegenstanders slechte zetten zouden spelen. Dit gebeurde niet, waardoor de stand opeens op 2-8 werd gezet. Michel Stempher en Klaas Hendrik Leijenaar creëerden allebei niks tegen spelers tegen wie op papier kansen zouden moeten liggen. Erik Brunsman en Johan Smits voeren daardoor gemakkelijk naar de remisehaven. (4-10)

Zainal Palmans deed iets terug voor de thuisploeg. Palmans drukte tegenstander Frank Pasman geduldig naar achteren, waardoor groot voordeel ontstond. In het afspel toonde Palmans aan weer de oude te zijn, aangezien hij geen fout meer maakte. Hierna was het gedaan met de pret. Nick Waterink vloog er vol in tegen vijfvoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen. De omsingeling van Waterink bleek echter niet bestand tegen de aanvalslinie van Thijssen. Antoine Koster trof in Alexander Getmanski de sterkste van Amsterdam. Koster hield lang stand en had zelfs een database-remise te pakken. In tijdnood beging de MTB’er als nog een fout, waardoor Getmanski het eindspel naar zich toe wist te trekken. (6-14)

Mede dankzij deze kansloze nederlaag staat het eerste tiental van M(ijnheer) T(ruck) B(anden) gedeelde laatste met het damteam uit Heerhugowaard. Zaterdag 29 oktober treedt het Hoogeveense team aan in en tegen Apeldoorn. Het tweede neemt het op deze zaterdag op tegen de reserves van Heerenveen en het derde mag naar Wapenveld.

Geef een reactie