Hollandscheveld – Afgelopen zaterdag vond in sporthal de Marke de eerste dames turn rws-b wedstrijd van dit seizoen plaats. De wedstijd werd georganiseerd door c.g.v. Eugenia, en veel turnsters van Eugenie zetten hun beste beentje voor, met hele mooie resultaten!!

In de tweede ronde kwamen heel veel jonge meiden in actie. Voor ashley iris en Lynn was dit het tweede jaar wedstrijden en ze turnden D1. De meiden hadden gelukkig hun dag en de oefeningen verliepen heel goed. Ashley turnde bijna foutloos en behaalde een mooie gouden medaille. Lynn en Iris maakten net wat te veel foutjes op balk, maar ze kunnen zeker tevreden zijn met hun vierde en zesde plek waarbij ze boor de volgende wedstrijd uitzicht hebben op het podium. De instappers deden voor het eerst een wedstrijd en turnden niveau D2. Als je voor het eerst wedstrijden hebt is alles nieuw en spannend en maak je nog weleens wat foutjes. Toch turnden de meiden heel strak en netjes waardoor ze toch vierde vijfde en zesde werden. Erin turnde wel een perfecte wedstrijd en zij mocht op haar allereerste wedstrijd met de gouden medaille naar huis. De meiden mogen super tevreden zijn.

In de derde ronde waren Emma en Eva aan de beurt. Beiden turnden een fantastische wedstrijd en vooral Emma wist enorm hoge cijfers neer te zetten. Op het laatste toestel maakten de meiden het nog spannend door van de balk te vallen, maar uiteindelijk werd het goud en het zilver binnengesleept! Zowel de meiden uit ronde 2 en 3 hebben zich voor veel toestelfinales weten te plaatsen en je kunt met zekerheid zeggen dat er nog veel moois aan zit te komen voor de jongste selectie groep van Eugenia.

Jeugd 2 – 4e divisie:
Cecile Winkel liet een goede balkoefening zien met een mooi boogje daarop geturnd. Helaas miste zij een eis op de brug en viel zij met de overslag salto op vloer, waardoor zij deze keer genoegen moest nemen met een 9e plaats.

Lise Bremer en Maureen Elzinga komen uit bij de junioren 4e divisie. Lise turnde een goede vloeroefening, maar viel met de radslag van de balk en turnde de salto van de brug niet. Hierdoor eindigde zij op plaats 12. Maureen turnde een erg goede wedstrijd. Een mooie overslag salto tot stand en een balkoefening met geen enkele val of wiebel. Op balk werd zij dan ook verdiend eerste van haar categorie. In de eindstand eindige Maureen op een goede 4e plaats.

Esmee de Haan turnt bij de senioren 5e divisie. Esmee turnde op alle toestellen goede oefeningen, maar vooral haar mooie balk- en vloeroefening sprongen eruit. Esmee mocht dan ook met een zilveren medaille naar huis gaan.

Denise de Ruiter en Quincy Boers komen uit bij de junioren 5e divisie. Denise liet vandaag zien dat ze op alle toestellen goede oefeningen kan draaien, maar vooral haar vloeroefening sprong eruit. Hierop haalde ze dan ook de 2e plaats van haar categorie. Denise eindige uiteindelijk op een keurige 4e plaats. Quincy turnde eveneens op alle toestellen erg goede oefeningen, maar vooral haar brugoefening was erg goed. Hierop wist ze het hoogste cijfer te halen en dit was zelfs 1,5 punt hoger dan de nummer 2. Quincy haalde dan ook verdiend de gouden medaille.

Noa Mol kwam uit in de categorie pupil 2 D2. Zij begon met een goede overslag met afduw over de kast. Noa zag erg tegen het toestel brug op, ze vond het spannend om van de lage naar de hoge ligger te springen. Noa was zo stoer om het toch te doen waardoor zij op de 8e plaats in het eindklassement kwam te staan.

In de laatste ronde was het de beurt aan Jinte de Jonge en Ilse ten Cate die het eerste jaar in jeugd 1 turnden. Ilse turnde op alle toestellen goede oefeningen maar vooral de vloer- en de balkoefening waren erg netjes waardoor zij een tweede plek behaalde. Jinte had een hele goede wedstrijd geturnd. Zij liet een arabier-flickflack op de vloer zien en bleef met zowel de handstand als radslag op de balk staan. Waardoor de hoogste plek op het podium meer dan terecht was.

Door Henk Boer

Geef een reactie