Hoogeveen – Zaterdag werden in diverse plaatsen het voortraject georganiseerd voor het NK Schooldammen voor de groepen tot en met 6 en groep 7/8. Een aantal Hoogeveense scholen deden mee aan de halve finales. Maar liefst drie teams hebben zich geplaatst voor de finale welke op 21 mei wordt gehouden.

dam-club

De halve finale voor pupillen (groep 7/8) in Hoogeveen was tot de laatste ronde erg spannend. Het team van de St. Michaëlschool uit Groningen en het thuisteam De Krullevaar uit Hoogeveen waren te sterk voor de andere schoolteams. Dit bleek ook uit de resultaten en de eindstand. Beide teams eindigen bovenaan met 15 punten. Hun onderlinge partij in de derde ronde eindigde in een enerverende 4-4. Alleen op het eind hadden de Groningse schooldammers een iets betere ‘weerstand hoog-laag’, om in vaktermen te spreken. Een ander Hoogeveense team, De Morgenster, kon geen potten breken. Ze eindigde 15e (van de 16 teams) met vier punten.

In Winschoten waren er ook twee Hoogeveense teams. Het eerste team van de Calvijnschool sleepte de ene na de andere overwinning binnen. Dit is ook niet verwonderlijk als je weet dat de meeste teamleden in de top van het Nederlandse jeugddammen meespelen. Het eerste team werd dan ook ongeslagen kampioen.

Het tweede team toonde zich een geduchte tegenstander voor scholen uit Ermelo, Opeinde en Buitenpost, maar moest zijn meerdere erkennen in de teams van een aantal andere scholen. Uiteindelijk wisten zijn een mooie 7e plaats te behalen.

In Enschede waren de halve finale voor de welpen (t/m groep 6). Twee teams van de Calvijnschool deden hier aan mee. Het eerste teams was veel te sterk en wonnen alles met overtuigende cijfers. Het tweede team deed aardig mee en behaalde een vierde plaats.

Door Henk Boer

Geef een reactie