HOOGEVEEN –  Afgelopen week verrasten Berend-Jaap Bulthuis en zijn moeder Ina docenten en begeleiders van het Roelof van Echten College (RvEC), locatie Eduwiek, met een prachtige bos bloemen en een kaart. “Deze mensen hebben zo veel voor mij gedaan. Daarom verdienen ze allemaal een bloemetje”, zegt Berend-Jaap.

Hij slaagde voor zijn vmbo-examen, maar vanwege zijn gezondheid was de weg naar het diploma bijzonder. “De school heeft er alles aan gedaan om mijn schoolsucces mogelijk te maken. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Op jonge leeftijd wordt bij Berend-Jaap jeugdreuma geconstateerd. “Op de basisschool had ik al veel last en kon ik vaak niet naar school. Toen ik naar het voortgezet onderwijs moest, hebben we gezocht naar een middelbare school die een andere manier van onderwijs met mij aandurfde. Thuis hadden we fijne ervaringen met de oude locatie Park Dwingeland van het RvEC en op basis daarvan hebben we onze vraag voorgelegd. De school gaf aan de uitdaging met ons aan te willen gaan. Ik heb mijn schooltijd vooral thuis beleefd en volgde een aangepast programma met minder vakken. Het waren lastige jaren, maar met hulp van school heb ik steeds kunnen doorzetten.”

Maatwerk
Ina vult aan: “Vanaf het begin is er sprake geweest van passend onderwijs. Berend-Jaap kan goed leren en is enorm gemotiveerd. Wat we nodig hadden, was een school die de moed had om met ons een traject van passend onderwijs in te gaan. We hebben om veel flexibiliteit gevraagd en hebben dat ook gekregen. Passend onderwijs is durven afwijken van wat gebruikelijk is. Wat vraagt een kind? Het is maatwerk en dat vereist lef. Er moest heel veel aangepast worden om het onderwijs voor Berend-Jaap passend te maken. De keuze voor het RvEC bleek geweldig te zijn. De driehoeksverhouding tussen Berend-Jaap, thuis en school was sterk. Ik heb een achtergrond in het onderwijs en kon Berend-Jaap thuis begeleiden. De lijntjes met docenten en begeleiders waren kort. Als het nodig was, kregen we extra uitleg via de mail, kwamen docenten bij ons thuis langs of kon Berend-Jaap toch even naar school. Alles was erop gericht dat Berend-Jaap zo goed mogelijk zijn energie in het leren kon steken.”

Toekomstdroom
Toen Berend-Jaap naar het examenjaar van het vmbo ging, besloot hij samen met zijn ouders en school om de examens in twee jaar te maken. “Vorig jaar heb ik twee centrale examens gemaakt, naast alle schoolexamens. Dit jaar moest ik nog examen doen in wiskunde, Nederlands, Duits en biologie. Dat pakte goed uit, want ik ben geslaagd met zevens, achten en een negen!”, zegt Berend-Jaap trots. “Na de zomervakantie start ik met de mbo-opleiding tot verpleegkundige. Het gaat de laatste anderhalf jaar zo goed met mijn gezondheid, dat ik thuis zei: ‘Ik ga het gewoon doen, mijn droom achterna!’ Ik wil heel graag ambulanceverpleegkundige worden. Dat gaat nog veel jaren duren, maar ik heb er zin in om mijn toekomstdroom waar te maken.”

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: