Hoogeveen – Gisteren was het zover de eerste pulledag om 11.30 was het al een drukte van je welste in De Dansschool Schadenberg. Vrijwilligers lopen af en aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. 

1e-pulledag-2016 (29)-1 1e-pulledag-2016 (32)-1 1e-pulledag-2016 (35)-1 1e-pulledag-2016 (48)-1 1e-pulledag-2016 (52)-1

Kinderen zijn verwachtingsvol een heuse schaats/dansshow mogen zij laten zien op de schaatsenrijders wals de heren in schaatspakken, allemaal heel spannend.

De deelnemers Gianni Romme en Danielle Bekkering komen midden in een repetitie van de jeugd binnen en beginnen toch ook een beetje de spanning te voelen. Zij treden helemaal uit hun comfort zone en moeten een dans waar zij maar 3 uur op mochten trainen straks laten zien.

Ook voor hun is er een generale repetitie, dit keer met de kritische blik van de jeugd als hun eerste publiek voor dit gebeuren.
Een paar keer oefenen, broodjes eten, omkleden. De toiletten in de Dansschool Schadenberg zijn ineens make up kamers danseressen van de dansscholen toveren onze deelnemers om met glitter make up en kleding die iedereen wel wil uitlenen voor dit evenement. Broodjes, een briefing met strenge opdrachten, bij elkaar blijven niet alleen terug lopen naar de dansschool we willen niemand kwijt raken allemaal nog even naar toilet tassen vol flessen water mee en daar gaan we dan op naar het podium. Het is warm maar de stemming is er niet minder om. In de danssport gebruiken we veel trainingstechnieken vanuit de schaatssport. Balans oefeningen, buik/romp, souplesse, timing enz enz. en we mogen op deze pulledagen de beide sporten bij elkaar brengen.

Gianni Romme met zijn danspartner Stefanie Meezen waren als eerst met hun quick step. Halsbrekende toeren en zoals Gianni later eerlijk toegaf een dame die de leiding gaf, heel veel pasjes en timingen op de muziek brachten zij het tot een goed einde. Als tweede waren Danielle Bekkering met haar danspartner John Zwiers aan de beurt, de rumba een heel andere dans, ingetogen minder kans tot smokkelen en ondanks het gammele podium lukte het ook hun om een prachtige show neer te zetten. De jury gaf hun oordeel ze vonden Gianni super gefocust liet zich niet in de war brengen door de schoonheid van zijn partner, ze vonden Danielle een prachtige elegante dame met anderhalf punt verschil staat Danielle voor maar ook het publiek mag nog stemmen via de Facebook pagina van De Dansschool Schadenberg en de stemmen rollen binnen. Het blijft dus enorm spannend wie er 18 augustus in de finale zal staan.

Gianni Romme omschreef het prachtig, wij schaatsen en vermaken het publiek hier uiteraard ook mee maar het blijft sport. Men ziet dansen vaak als vermaak voor het publiek maar ik heb ontdekt dat dit topsport is.

Op naar de tweede pulledag waar jeugd talent Niek Deelstra zal dansen met Cinthia Botter en Anice Das met Jimmie Lee op het podium zal staan.

1e-pulledag-2016 (71)-1 1e-pulledag-2016 (74)-11e-pulledag-2016 (75)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie