Hoogeveen – Voor de vijfde keer heeft De Dansschool Schadenberg de organisatie op zich genomen voor het project “Stijldansen op basisscholen”.Dansschool Schadenberg (2)Afgelopen dinsdag 8 en donderdag 10 december waren de voorrondes voor de deelnemende scholen. Ongeveer 250 kinderen deden hun uiterste best om een plaatsje in de finale te bemachtigen en nog nooit was het zo moeilijk om de juiste paren uit te kiezen de kinderen waren allemaal heel erg goed. De jury had het zwaar.

Volgens de etiquette van de danssport wierpen de kinderen van groep 5 en 6 zich in de strijd om de wisselbeker voor hun school te winnen.

Tijdens de voorrondes worden de beste 50 paren doorgeplaatst naar de finale deze is op maandag 11 januari 2016 in De Tamboer te Hoogeveen.

Het waren weer 2 prachtige middagen waar kinderen elkaar hielpen, feliciteerden of elkaar troosten. Trotse ouders, lachende gezichten, soms vol spanning en heel veel respect voor elkaar. Dit is ook de opzet van het project.
Stijldansen was vroeger een onderdeel van de opvoeding het is 1 van de weinige sporten waar je als heer en dame nauw moet samenwerken en vertrouwen moet hebben in elkaar. Zeker dit jaar is deze opzet meer dan gelukt!

Naast dit project in Hoogeveen heeft De Dansschool Schadenberg Dansstudio Poelman uit Musselkanaal geholpen dit project ook op te zetten en ook in die regio kan men spreken van een succes. Op vrijdag 11 december mochten zij ongeveer 160 kinderen verwelkomen in hun dansschool voor de voorrondes.

Door Henk Boer

Geef een reactie