HOOGEVEEN – Een van de leukste IVN activiteiten van het jaar is altijd op de eerste zaterdag van maart. Meestal een lekker frisse dag met soms wat zon, soms wat gespetter maar altijd met veel gezelligheid en een leuke groep mensen. De afgelopen twee jaar was het vooral in kleine groepjes werken, vandaag konden we weer als vanouds aan de slag. En hoe leuk is het dan om meer dan 40 vrijwilligers, waaronder de Junior Rangers en de IVN jeugdgroep, te kunnen begroeten.

Tien jaar op rij zijn er broeihopen in de Oude Kene, wat ooit begon met 3 broeihopen is uitgegroeid tot 8 broeihopen op verschillende plaatsen in het gebied. Niet alles doorstond de tand des tijds, of de grote hoeveelheden water. Soms moest er worden bijgestuurd. Waar we ooit begonnen met 100 lege eischalen van de ringslang hadden we op het hoogtepunt 2000.

Hoe de oogst van dit jaar is weten we nog niet. Sommige broeihopen doen het heel goed. Het aantal lege eischalen wordt geteld. 10 jaar op rij, dat is een jubileum jaar en daarom kregen de vrijwilligers vanmorgen bezoek van Andre Weima die een heerlijke grote taart bij zich had. Deze werd aangeboden door de Hoogeveensche Courant. Dank daarvoor! Gefeliciteerd vrijwilligers! Bedankt dat jullie er iedere keer weer bij zijn! Zonder jullie kan dit niet. Drents Landschap, eigenaar van het gebied, was vertegenwoordigd. Ravon vrijwilligers waren aanwezig. Een heerlijke frisse ochtend met lekkere taart! Op naar 2024! Wil je eens meedoen? Zet de eerste zaterdag van maart in de agenda en meld je volgend jaar aan via onze website.

Geef een reactie