ELIM – De blauwe bes was een tijd vergeten, maar wordt nu langzamerhand herontdekt. Dit kleine besje bevat namelijk anthocyaan, een stof die de bes zijn blauwe kleur geeft. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten.

De kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping (voornamelijk ophoping van cholesterol) in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Hoe u aan deze blauwe bessen kunt komen?

De Blauwe Bessenpluktuin Elim staat vanaf morgen voor u klaar aan de bakkerswijk 107 in Elim. Ze zijn aanwezig op maandag t/m zaterdag van 9:00 uur tot 16:00 uur. Op maandag t/m vrijdag ook s avonds van 18:00 uur tot 21:00 uur.

Op zondag van te voren even bellen op het nummer 06 – 20 191 191. Voor bestellingen kunt u ook altijd van te voren even bellen. Verder kunnen we eventueel tegen vergoeding bezorgen in de omgeving Hoogeveen ‘s avonds en op zaterdag. Prijzen: € 3,50 als u zelf komt plukken en € 5,00 voor u geplukt. Verder hebben wij ook een afhaalpunt tegenover Zuideropgaande 119 in Hollandscheveld.

Geef een reactie